В уряді розповіли, як 1000 гривень за вакцинацію допоможуть економіці

30 листопада 2021, 14:39
Програма з виплат повністю вакцинованим громадянам спрямована насамперед на сферу послуг, креативну економіку, транспортну галузь.
В уряді розповіли, як 1000 гривень за вакцинацію допоможуть економіці

Життя та здоров'я українців є першочерговим пріоритетом уряду, але 1000 гривень, які держава нараховуватиме кожному за вакцинацію від Covid-19 — це ще й підтримка економіки.

На цьому у відеоролику, опублікованому у Facebook, наголосила перша віцепрем'єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

"Нарахування 1000 гривень всім українцям, хто пройшов повний курс вакцинації — це не лише стимулювання до щеплень, це підтримка тих галузей економіки, що найбільше постраждали внаслідок пандемії", — сказала Свириденко.

відео дня

За її словами, програма з виплат повністю вакцинованим громадянам спрямована насамперед на сферу послуг, креативну економіку, транспортну галузь. Загалом це майже шість тисяч підприємств. Ці галузі, за її оцінкою, мають одні з найбільших мультиплікаторів та високу додану вартість.

Реалізація програми виплат за вакцинацію розпочнеться з 19 грудня та триватиме упродовж усього року. Скористатися послугою можна буде за допомогою застосунку "Дія".

"Витратити нараховану тисячу гривень можна буде на визначений перелік послуг: придбати залізничні та авіаквитки на внутрішні рейси, абонементи до спортзали чи фітнес-клубу, відвідати кінотеатри, театри, музеї чи виставкові центри тощо", — написала Свириденко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти