У плани програми президента Зеленського "Велике будівництво" на 2022 рік включили 715 об’єктів

11 лютого 2022, 18:42
У плани програми президента Зеленського

Про плани програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" розповів під час засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при президенті, яке відбулося у Харкові, заступник керівника ОП та координатор цієї програми Кирило Тимошенко.

На цей рік до президентської інфраструктурної програми включили 715 об’єктів у 24 областях України.

У плани програми президента Зеленського

"Якщо ми говоримо про 2022 рік, ми ставимо перед собою ще більш амбітні плани. Я думаю, що ми на власні очі бачимо, як змінюються наші міста, села, селища завдяки програмі президента", — сказав Кирило Тимошенко.

відео дня

Цього року в Україні, зокрема, планується оновити та побудувати 282 освітніх заклади, серед яких 141 школа, 133 дитячих садочки, 4 інших заклади освіти та 4 малі групові будинки.

Ще у планах – 339 спортивних об’єктів, у том числі 20 басейнів, 21 льодова арена, 100 ДЮСШ, 30 урбан-парків, 2 палаци спорту, 94 стадіони, 47 спортивних комплексів та 25 спортінтернатів.

Також "Велике будівництво" цьогоріч включає: 25 дитячих та 25 дорослих обласних лікарні, 16 закладів медицини, два санаторно-курортних комплекси, 11 закладів культури, 5 ЦНАПів, 1 інноваційно-технологічний парк та інші об'єкти.

У плани програми президента Зеленського

Крім того, планується створити в межах програми щонайменше 6 800 спортивних майданчиків у дворах.

Про плани "Великого будівництва" у транспортній сфері докладно розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Цьогоріч будуть реконструйовані 7 регіональних аеропортів, відремонтовано 750 км залізничних колій, насамперед, на пасажирських напрямках, де треба збільшити швидкість, оновлено та побудовано щонайменше 5 500 км доріг державного значення та 1 456 км місцевих доріг, а також 300 штучних споруд.

Планується також завершити низку знакових проєктів, де вже йдуть роботи: зокрема, трасу Н-31 Дніпро — Решетилівка, весь комплекс Запорізьких мостів через Дніпро та Кременчуцький міст.

Нещодавно Кирило Тимошенко наголосив, що завдяки програмі президента Володимира Зеленського було створено 200 тисяч робочих місць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти