У ПЦУ озвучили позицію з приводу легалізації марихуани

19 грудня 2020, 21:50оновлено 20 грудня 2020, 00:12
Глава церкви допустив використання канабісу в медичних цілях.
Єпіфаній
У ПЦУ висловилися з приводу легалізації марихуани / УНІАН

Митрополит Епіфаній, глава Православної церкви України, висловив думку, що легалізація медичної марихуани в Україні можлива.

Як повідомляє Радіо Свобода, ієрарх цю тему обговорював з президентом Володимиром Зеленським, а також з главою уряду Денисом Шмигалем.

"Якщо це буде вживатися суто у корисних, в медичних цілях і не буде зловживання як наркотику. Бо, зустрічаючись навіть з прем’єр-міністром, і з президентом України, ми наголошували, що якщо це буде дозволено, щоб воно не привело до пагубних наслідків, щоб під виглядом дозволу медичного це в майбутньому не дало можливості для того, щоб наркоманія процвітала в українській державі", - сказав Епіфаній.

читайте такожУ Зеленського розповіли, навіщо потрібно легалізувати канабіс

  • Наприклад, комісія ООН з наркотичних засобів прийняла рішення про виключення марихуани зі списку небезпечних речовин - це може призвести до більш інтенсивних досліджень користі медичного канабісу.

  • Раніше вчені з США та Ізраїлю прийшли до висновку, що препарати на основі каннабідіолу, який міститься в канабісі і не має психотропного ефекту, можуть надати допомогу пацієнтам з важкими формами коронавірусу і пневмонією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти