У партії Зеленського пояснили, чому локдаун можна скасовувати

5 січня 2021, 10:11оновлено 8 січня 2021, 12:03
На тему ймовірного скасування локдауну висловився нардеп і член партії Слуга народу Мар'ян Заблоцький.
Локдаун
У партії Зеленського пояснили, чому локдаун можна скасовувати / REUTERS

Коронавірусний локдаун, який Кабмін запланував ввести в країні з 8 по 24 січня нинішнього року, слід або серйозно пом'якшити, або скасувати зовсім

Таку думку висловив на своєму каналі в месенджері Telegram нардеп від Слуги народу і член фінансового комітету Ради Мар'ян Заблоцький. На його думку, потребу в локдауні похитнув той факт, що в Україні кількість одужали від COVID-19 більше, ніж кількість нових хворих.

"Коли 9 грудня 2020 року уряд оголосив про плани щодо локдауну, то у нас ще зростали виявлені випадки (захворюваності на COVID-19 — Главред) і заповнюваність ліжок. Відтоді кількість виявлених випадків ковіда впала втричі - з 15 до 5 тисяч на день. А кількість тих, хто одужав, вже місяць перевищує кількість нових хворих", — заявив нардеп.

За даними Заблоцького, в Україні припинила зростати кількість пацієнтів, яким необхідний кисень. Таких близько 15 тисяч, а ще 33 тисяч лікарняних ліжок, які були обладнані необхідною апаратурою, залишаються вільними. Заблоцький також стверджує, що з усіх місць у лікарнях, виділених для пацієнтів з коронавірусною інфекцією, зараз вільні 84%.

читайте такожСкасування локдауну: Степанов розповів подробиці про карантин в Україні

Локдаун в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Кабмін прийняв рішення про введення жорсткого карантину в Україні на період з 8 по 25 січня. Причиною такого рішення влада назвала намір не допустити другої хвилі епідемії COVID-19 на території країни.
  • Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що скасування посиленого карантину в січні не буде.
  • Загальнонаціональний карантин, згідно з яким українці житимуть за правилами помаранчевої епідеміологічної зони, продовжено до 1 березня 2021 року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти