В ОП розповіли, як отримати грошову допомогу сім'ям з дітьми, постраждалими від війни з росією

30 березня 2022, 19:41
Право на отримання допомоги мають всі українські сім'ї, де 3 і більше дітей до 18 років, з яких принаймні 1 дитина не досягла 2-х років на момент подачі заявки.
В ОП розповіли, як отримати грошову допомогу сім'ям з дітьми, постраждалими від війни з росією

Разом із ЮНІСЕФ Мінсоцполітики розпочало програму грошової допомоги для сімей із дітьми, які постраждали внаслідок війни. Покрокову інструкцію, як отримати виплати, опублікував заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, право на отримання допомоги мають усі українські родини, які мають 3 і більше дітей до 18 років, з яких принаймні 1 дитина не досягла 2х років на момент подачі заявки. Або сім’ї, які мають 2 і більше дітей до 18 років, з яких принаймні 1 дитина з інвалідністю.

"Якщо ваша родина саме така, необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org. Названі батьки або батьки-вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги", - зазначив заступник керівника Офісу Президента.

відео дня

Після розгляду заявки батькам повідомлять про рішення через СМС за номером, вказаним при реєстрації на сайті.

Сума грошової допомоги на місяць складає 2 200 грн на кожного члена сім’ї, але не більше як на 5 осіб. Виплата буде нарахована на вказаний банківський рахунок чи дебетову картку протягом 4 тижнів з моменту подання заявки одноразово одразу за три місяці.

"Наприклад, якщо в родині 5-ро членів, родина отримає 2 200 грн х 5 осіб х 3 місяці = 33 000 грн", - пояснив Тимошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти