Обстріл Миколаєва: поки люди спали, окупанти випустили по місту 11 ракет

28 червня 2022, 09:36
Вранці 28 червня Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. За словами Віталія Кіма, частину ракет збили. Інформація про постраждалих уточнюється.
Обстріл Миколаєва: поки люди спали, окупанти випустили по місту 11 ракет
Вибухи у Миколаєві пролунали рано вранці 28 червня 2022 / Фото Telegram

Вранці у вівторок, 28 червня, російські окупанти обстріляли Миколаїв. Ворог запускає ракети з-під тимчасово окупованого Херсона. Telegram-канали пишуть, що по Миколаєву випустили вже понад десять ракет. Над містом підіймаються стовпи диму.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що близько 5 години ранку в місті оголосили повітряну тривогу. Одразу ж після цього в Миколаєві один за одним пролунали вибухи.

Сенкевич закликав жителів міста залишатися в укриттях.

"У місті лунають вибухи. Всі - в укриття. З'ясовуємо всю інформацію", - написав він у Telegram.

Обстріл Миколаєва: поки люди спали, окупанти випустили по місту 11 ракет

Telegram-канал Суспільне Миколаїв повідомляє, що близько 5-ї години ранку над Миколаєвом спрацювала система протиповітряної оборони. В результаті ліквідації ворожої ракети в небі залишилися білі сліди.

Крім того, інші Telegram-канали писали, що російські окупанти випустили по Миколаєву з боку тимчасово окупованого Херсона вже понад десять ракет.

Очевидці пишуть, що в місті зафіксовано "прильоти".

Обстріли Миколаєва та області - офіційні дані

Увечері, 27 червня, російські окупаційні війська вкотре обстріляли Миколаїв із РСЗВ Ураган касетними боєприпасами. Пошкоджено приватні двори та будинки, автомобіль. Касетні боєприпаси впали біля зупинки громадського транспорту. Інформація про постраждалих не надходила.

Вранці 28 червня Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. За словами голови ОВА Віталія Кіма, по Миколаєву вранці було випущено 11 ракет, частину з них збили. Інформація про постраждалих та наслідки уточнюється.

По Очакову Миколаївської області був удар із ракетних систем залпового вогню. Загинуло троє людей, зокрема і 6-річна дівчинка. Тримісячна дитина у комі. Також шість осіб отримали поранення.

Внаслідок удару в деяких районах відсутня вода, газо-, енергопостачання та інтернет.

Дивіться новини Миколаєва онлайн:

Ракетний удар по Кременчуку

27 червня окупанти вдарили ракетами про Кременчуку Полтавської області. РФ завдала ракетного удару по ТЦ "Амстор" двома ракетами. У цей момент в будівлі знаходилося до 1000 мирних жителів. Пізніше стало відомо про перших загиблих і десятки постраждалих.

Нанести ракетний удар по торговому центру в Кременчуці Полтавській області могли лише відморожені терористи, заявив президент Володимир Зеленський у зверненні 27 червня.

Вранці 28 червня голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що кількість жертв ракетного удару у Кременчуці зросла до 18.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти