У МОЗ додали функції сімейним лікарям: чого чекати українцям

18 серпня 2021, 11:53
Окрім функціоналу сімейних лікарів, МОЗ особливим розпорядженням міністра змінило і функції голів обласних підрозділів з питань охорони здоров'я.
Медик
У МОЗ додали функції сімейним лікарям: чого чекати українцям / УНІАН

В Україні у сімейних лікарів з'являться нові функції і зобов'язання по відношенню до своїх пацієнтів. Як говориться в розпорядження керівника МОЗ Віктора Ляшка, тепер такі медики зобов'язані телефонувати пацієнтам і розповідати / нагадувати їм про вакцинацію.

Керівники обласних підрозділів з питань охорони здоров'я та регіональні координатори проведення вакцинації тепер зобов'язані:

  • Переглянути та продовжити графіки роботи пунктів вакцинації та центрів вакцинації з урахуванням можливостей роботи у зручний для населення час;
  • Організувати безперебійну роботу пунктів вакцинації, а також – роботу реєстратур і записів громадян на вакцинацію;
  • Не допускати закриття центрів вакцинації на вихідні;
  • Постійно інформувати про місця розміщення, графіки роботи та будь-які зміни в роботі центрів вакцинації;
  • Оптимізувати пункти вакцинації для проведення максимальної кількості щеплень в день (мінімальна потужність ‒ п'ятдесят вакцинувань).
  • Сімейні лікарі і терапевти повинні будуть тепер активізувати свої контакти з пацієнтами, дзвонити їм і інформувати про можливість вакцинації від коронавірусу, а також повідомляти про графік роботи і місця розташування пунктів вакцинації.

Крім того, сімейні лікарі тепер зобов'язані нагадувати своїм пацієнтам про терміни повторної вакцинації.

відео дня

читайте такожЯк лікувати COVID-19 без сімейного лікаря-пояснення МОЗ

Нагадаємо, раніше в Національній службі здоров'я України заговорили про винагороду сімейних лікарів, які зроблять антиковідні щеплення більшій кількості пацієнтів.

"Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість введення і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID - 19 серед дорослих пацієнтів", - говорив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти