У Мін'юсті порадили українцям купувати в'язниці замість квартир: "Стан - заходь і живи"

28 вересня 2021, 17:52
Ще три виправні колонії планують "пустити з молотка" в Україні.
Тюрма
Міністр юстиції Денис Малюська назвав попередні ціни / УНІАН

До Фонду державного майна для продажу на аукціонах Міністерство юстиції передало ще три виправні колонії. Установи розташовані на територіях Волинської, Івано-Франківської та Львівської областей.

"Кажуть що ціни на класичне житло останнім часом постійно зростають. Купувати активи на зростанні ціни - тактика така собі. Є гроші - купуйте краще в’язниці!", — повідомив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці Facebook.

За його словами, нові аукціони стартують вже восени. Тому, міністр радить поки переглянути об'єкти та відкласти гроші вже зараз.

відео дня

Як зазначено в повідомленні, Мін'юст пропонує українцям придбати Ковельську колонію із земельною ділянкою 4,86 га (Стартова ціна 41 624 692 грн). Її стан Малюська оцінив - "заїжджай і живи".

У Мін'юсті порадили українцям купувати в'язниці замість квартир: 'Стан - заходь і живи'
Фото: Facebook Denis Malyuska

Івано-Франківська Колонія №12, яка також буде виставлена на аукціон, розташована на земельній ділянці понад 67 га (Стартова ціна 7 858 392 грн). Глава Мін'юсту зазначив, що дана ділянка може підійти для розміщення гольф-клубу.

У Мін'юсті порадили українцям купувати в'язниці замість квартир: 'Стан - заходь і живи'
Фото: Facebook Denis Malyuska

Площа третьої установи - Миколаївської виправної колонії №50 у Львівській області, займає 15,5 га (Стартова ціна – 17 116 000 грн). Цю будівлю Малюська охарактеризував, як "економ-варіант".

У Мін'юсті порадили українцям купувати в'язниці замість квартир: 'Стан - заходь і живи'
Фото: Facebook Denis Malyuska

Нагадаємо, в Україні на аукціоні продали першу в'язницю - нею стала Львівська виправна колонія №48, яка "пішла з молотка" за 377 мільйонів 500 тисяч гривень. У торгах взяли участь 7 учасників і це перший продаж "великого розпродажу в'язниць".

Також ми повідомляли, що наприкінці весни 2020 року Денис Малюська заявив про запуск проекту платних камер в українських слідчих ізоляторах.

За словами чиновника, їх створили, щоб заробляти гроші на ремонт у безкоштовних камерах, ліквідувати корупцію на розподілі між камерами та знизити витрати на виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти