У МЗС розповіли, що перешкоджає вступу України до НАТО

22 листопада 2021, 13:18
За словами Кулеби, жодна третя сторона не впливатиме на рішення про відносини України і НАТО.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / УНІАН

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Євроатлантичний курс України задекларовано на всіх рівнях, однак на практиці "російський фактор" відіграє свою роль.

За його словами, оглядка деяких країн-членів НАТО на думку Росії заважає вступу України в Альянс. Однак жодна третя сторона не впливатиме на рішення про відносини України і НАТО.

"На жаль, кілька країн-членів НАТО все ще, обмірковуючи рішення про перспективу членства України в Альянсі, ставлять собі питання - що на це скаже Росія? Саме тому ми планово з ними говоримо, що припиніть дивитися на Україну через призму Росії", - сказав міністр, передає Україна 24.

При цьому Кулеба переконаний, що Україна все-таки стане членом НАТО.

"Багато країн підтримують вступ України до НАТО, я переконаний, що це відбудеться. Всьому свій час. Зараз необхідно працювати і не звалювати на Україну відповідальність за затримку вступу в НАТО", - упевнений міністр.

За його словами, є трек реформ, Україна просунулася в реформуванні країни, зокрема, у військовій сфері та векторі безпеки.

читайте такожУ НАТО допустили переміщення американської ядерної зброї ближче до кордонів України

Як раніше повідомляли, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович раніше заявляв, що військові НАТО вже присутні на території України в рамках проведення спільних навчальних місій. Така ситуація сталася через окупацію Росією української Автономної Республіки Крим та окремих районів Донбасу.

Спікер Кремля Дмитро Пєсков стверджував, що спільні навчання Росії та Білорусі є відповіддю на, мовляв, "розміщення військ НАТО в Україні". За його словами, розширення інфраструктури Альянсу в Україні стане для Москви "перетином червоних ліній".

Глава МЗС Дмитро Кулеба підкреслив, що Україна буде приймати самостійне рішення щодо НАТО на своїй території, а "червоні лінії Кремля" поширюються виключно на Росію.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти