"У мене вселився Бог!": під Перм'ю 12-річний хлопчик влаштував стрілянину в школі

18 жовтня 2021, 09:06
Шестикласник поставив дітей до стіни і зробив один постріл в стіну, а інший – в стелю. Він зізнався, що "намагався розправитися" з конкретною дівчинкою.
'У мене вселився Бог!': під Перм'ю 12-річний хлопчик влаштував стрілянину в школі
12-річний Дмитро Губаєв влаштував стрілянину в школі / t.me/ENews112/

У Пермському краї Росії 12-річний хлопчик влаштував стрілянину в школі. Він зробив кілька пострілів з мисливського карабіна Сайга. Інцидент стався близько восьмої ранку в понеділок, 18 жовтня, в школі в селищі Сарс Жовтневого району. На щастя, жертв і постраждалих немає.

Зупинити підлітка вдалося директору, зброю у нього вилучили та пізніше затримали, повідомляє Комсомольська правда.

Хлопчик з карабіном в руках забіг у свій клас та поставив дітей до стіни. З криком "Всім стояти!" він зробив один постріл у стіну, а інший - у стелю. Після нібито вимовив фразу "У мене вселився Бог!".

Почувши звуки стрільби, вчителі замкнули інші класи. На крики вийшла директорка навчального закладу. Вона вмовила шестикласника віддати зброю, а також заспокоїтися і зайти в її кабінет.

читайте також"Розстріл людей - це прикольно": колишня подружка "пермського стрілка" розповіла про їхні стосункиУчень зізнався, що таким чином нібито "намагався розправитися" з конкретною дівчинкою, яка його сильно ображала.

Заняття в школі скасували. Дітей спочатку евакуювали на вулицю, а пізніше відправили по домівках.

'У мене вселився Бог!': під Перм'ю 12-річний хлопчик влаштував стрілянину в школі
t.me/ENews112/

Тим часом Telegram-канал 112 повідомляє, що стрілянину в школі влаштував 12-річної Дмитро Губаєв.

"Хлопчик вкрав Сайгу у батька і попрямував до навчального закладу. Там він встиг двічі вистрілити - у двері та стелю, постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

Поліцейським він розповів, що був злий на однокласників і вчителів, а вночі йому "приснився Бог і підказав, що треба робити". Також шестикласник пояснив, що карабін приніс, щоби вирішити питання з однокласницею Дашею Клестовою.

Раніше хлопчика характеризували виключно з позитивного боку. У момент інциденту він нібито перебував у стані емоційного розладу.

Напад на університет в Пермі 20 вересня

18-річний Тимур Бекмансуров напав на пермський виш вранці 20 вересня. Спочатку він відкрив вогонь по випадковому автомобілю і лише потім пішов до Пермського університету. Водій, по якому стріляв Бекмансуров, вижив.

Внаслідок стрілянини в навчальному закладі загинули шестеро людей. Самого стрільця затримали, він отримав серйозні поранення, тому його доставили в реанімацію.

Перед нападом у соцмережі Бекмансуров поетапно розповів, як збирався влаштувати стрілянину.

У дописі йшлося: "Подія не є терактом (принаймні з юридичної точки зору). Я не перебував в екстремістських організаціях, був не релігійний і аполітичний. Ніхто не знав про те, що я збирався зробити, всі дії я проводив самостійно".

Пізніше стали відомі нові подробиці про "пермського стрілка". Як розповів один із сусідів Бекмансурова, батько Тимура був найманцем, зокрема брав участь у подіях на Донбасі.

6 жовтня стало відомо, що Бекмансуров, якому провели безліч операцій, опритомнів. Поки що він не може говорити після операції на гортані та спілкується за допомогою записок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти