У Кривому Розі копи розкрили "чат смерті" на чолі зі школяркою

5 березня 2021, 15:24
Як стверджують копи, чат почав діяти в Мережі з 21 лютого і швидко набрав більше 500 передплатників - які повинні були наносити собі тілесні ушкодження.
Гаджети
У Кривому Розі копи розкрили "чат смерті" / Нацполіція

У Кривому Розі поліцейські викрили один з "чатів смерті" в месенджері Telegram, в якій підліткам давали небезпечні для життя і здоров'я завдання. Про це повідомили в пресслужбі Главку Нацполіції по Дніпропетровській області.

Як кажуть поліцейські, створила групу 15-річна школярка і сама ж її й адмініструвала. Чат почав діяти в Мережі з 21 лютого і швидко набрав понад 500 фоловерів. Учасники отримували завдання наносити собі тілесні ушкодження. Після цього вони повинні були надіслати фотографії зроблених поранень і тільки тоді отримати наступне завдання. За одну добу учасники могли отримати до п'яти різних завдань.

З кожним днем завдання ставали більш небезпечні й жорсткі (через це люди активно покидали чат) за попередніми даними поліції, адміністратор групи збиралася 4 березня нинішнього року вчинити самогубство.

Однак раніше співробітники поліції разом з прокуратурою з'ясували особу 15-річної дівчинки й провели в її будинку обшук. Були виявлені ноутбук, планшет і мобільні телефони. На всіх - є листування, яке підтверджує створення "чату смерті".

Було відкрито кримінальне провадження за спробу доведення до самогубства (стаття 120 КК України). Наразі поліція перевіряє всі відомості, які надала школярка, встановлюється особа її куратора та інших організаторів чату.

У Кривому Розі копи розкрили 'чат смерті' на чолі зі школяркою

читайте такожСмертельний челендж дістався Києва: школяр наковтався таблеток

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У популярній мережі TikTok з'явився челендж із закликом випити 40 таблеток, і подивитися на результат.
  • 16 лютого в Боярці (Київщина) в місцевому ліцеї дві учениці сьомого класу придбали в аптеці Дротаверин і прийняли кожна по 40 таблеток у приміщенні школи.
  • Дівчина у несвідомому стані знайшли однокласниці, які забили тривогу. В результаті одна дівчина померла, а інша знаходиться в лікарні. Зараз її життю нічого не загрожує.
  • Через день аналогічний випадок стався в Умані. Восьмикласниці вживали Дротаверин прямо в школі. Але вже по десять таблеток кожна - чому й отруєння було куди менш сильним, ніж в Боярці.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти