У Києві, Вінниці, Хмельницькому пролунали вибухи під час повітряної тривоги: що відомо

11 серпня 2023, 10:04оновлено 11 серпня 2023, 11:56
9535
Російські окупанти запустили аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал" з літаків МіГ-31К у напрямку Київської області.
Кинджал, російські ракети
РФ атакувала Україну ракетами / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, Вікіпедія

У п'ятницю, 11 серпня, в Києві пролунав потужний вибух після оголошення повітряної тривоги. У Повітряних силах попередили про те, що російські окупанти запустили аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал" з літаків МіГ-31К у напрямку Київської області.

Спікер КМВА Михайло Шаманов в ефірі телеканалу Київ24 розповів, що під час сьогоднішньої повітряної тривоги росіяни атакували Київ ракетами "Кинжал". Усі ворожі цілі вдалося збити.

"Київ був атакований аеробалістичними ракетами типу "Кинжал". Маємо подякувати нашим силам протиповітряної оборони за збивання ракет. Усю інформацію про кількість згодом нададуть Повітряні сили", - сказав Шаманов.

відео дня

10:52 - Окрім уламків ракети, які впали на територію однієї з дитячих лікарень столиці, виявлені ще два місця падіння в Оболонському районі Києва.

На вулиці Богатирській пошкоджений дах приватного будинку. Також на Оболоні виявили уламок на відкритій місцевості в одному з дачних кооперативів.

Як повідомив мер Кличко, постраждалих немає.

10:33 - Україною пішли відбої повітряної тривоги.

10:25 - Начальник КМВА Сергій Попко уточнив, що у Києві декілька уламків російської ракети впали в Оболонському районі на території дитячої лікарні. Дані щодо потерпілих та руйнувань з’ясовуються.

10:19 - Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що на територію однієї з дитячих лікарень столиці впали уламки ракети.Постраждалих та руйнувань немає. Екстренні служби слідують на місце.

10:15 - У Хмельницькій області працює ППО.

"Чутно вибухи в Хмельницькій області. Працює ППО. Залишайтеся в укриттях! Бережіть себе і своїх близьких!" - повідомив у Facebook перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

10:09 - Повідомляється про вибухи у Вінниці та Хмельницькому.

10:07 - начальник КМВА Сергій Попко попередив, що ракетна небезпека триває, і закликав залишатися в укриттях.

10:02 - У Київській міській військовій адміністрації заявили про роботу сил ППО.

09:59 - "Зафіксовані пуски аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" з МіГ-31К в напрямку Київщини! Залишайтеся в укритті!",- попередили у Повітряних силах ЗСУ.

Через кілька хвилин у ПС повідомили про повторні пуски ракет російськими окупантами.

09:49 - В Україні оголошено повітряну тривогу.

В Україні оголошено повітряну тривогу
В Україні оголошено повітряну тривогу / Фото: map.ukrainealarm.com

Ракетні удари РФ по Запоріжжю

Увечері 10 серпня російські війська завдали ракетного удару по Запоріжжю, пошкодивши об'єкт цивільної інфраструктури. Щонайменше 1 людина загинула, ще 16 - поранені.

Як повідомили в Національній поліції України, російська окупаційна армія о 19:20 четверга атакувала об'єкт цивільної інфраструктури в Запоріжжі ракетою "Іскандер-К".

Під удар російських окупантів потрапив готель Reikartz в Запоріжжі, де неодноразово зупинялися співробітники ООН.

Увечері в середу, 9 серпня, країна-агресор Росія вдарила по житловому кварталу Запоріжжя. Російська ракета влучила в район храму і торгових споруд.

Внслідок атаки на місто загинули 43-річний чоловік і дві жінки 19 і 21 років. Серед дев'яти травмованих - 11-місячна дитина.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти