Росія вдарила по житловому кварталу Запоріжжя: є загиблі і поранені

9 серпня 2023, 20:52оновлено 9 серпня 2023, 21:47
736
У місті тривала повітряна тривога.
Росія вдарила по житловому кварталу Запоріжжя: є загиблі і поранені
РФ продовжує тероризувати цивільне населення / Колаж Главред. Фото: скріншоти

Ввечері 9 серпня російські війська завдали ракетного удару по житловому кварталу Запоріжжя. Є загиблі та поранені, рятувальна операція триває.

"Запоріжжя. Ще один удар російських терористів. Станом на зараз відомо про трьох загиблих. Мої співчуття рідним", - йдеться у повідомленні в Telegram Зеленського.

Удару було завдано під час повітряної тривоги в місті.

відео дня

Зеленський додав, що рятувальна операція триває. Всім постраждалим буде надано необхідну допомогу.

"І цей воєнний злочин Росії неодмінно отримає свій вирок. А відповідь російським терористам буде на передовій - завдяки нашим героїчним воїнам", - підкреслив глава держави.

Кількість поранених оновлюється. Місцева влада вказує, що російська ракета влучила у район храму і торгівельних споруд.

"У нас вже троє людей "двохсотих" і п'ять поранених, зараз перебувають у лікарні. Якась російська ракета влучила біля церкви і забрала життя наших людей", - повідомив у коментарі місцевому виданню "Це Запоріжжя" керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

На сайті Запорізької ОВА з'явилися дані вже про 7 поранених осіб.

За попередньою інформацією секретаря Запорізької ОВА Олексія Куртєва, у пʼяти багатоповерхових будинках та у трьох закладах освіти повилітали вікна.

Оновлено 21:30. Глава МВС Ігор Клименко повідомив, що одну людину, яку зарахували до загиблих, вдалося реанімувати.

"Першочергово інформація була про трьох загиблих. На щастя, одну особу вдалося реанімувати. Лікарям допомагали на місці парамедики поліції", - написав він.

За словами міністра, рятувальники оперативно загасили пожежу в господарчій будівлі. Поліція провела поквартирний обхід житлових будинків. Загиблих чи травмованих не виявили. Постраждали люди, які в час прильоту перебували на вулиці.

Тоді як керівник ОВА Юрій Малашко в ефірі телемарафону розповів про безпосередньо стан постраждалих.

"У медустановах наразі перебуває троє постраждалих у тяжкому стані, ще четверо - середньої тяжкості. Тривають оперативно-рятувальні роботи. Під завалами ще можуть знаходитися люди", - сказав він.

Повітряна тривога в Україні 9 серпня

Ввечері 9 серпня в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу, мережею ширилися чутки про пуск Росією ракет "Кинджал". Однак у Повітряних силах цю інформацію не підтвердили.

За словами представника ПС Юрія Ігната, ворог, імовірно, навмисне імітував пуски аеробалістичних ракет. Йдеться про створення окупантами хибних "міток" за допомогою засобів радіоелектронної боротьби.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти