У кафе і метро – за COVID-сертифікатом: Кличко попередив про загрозу локдауну в Києві

5 жовтня 2021, 10:20оновлено 5 жовтня 2021, 11:17
Карантинні обмеження можуть торкнутися ситуації з проїздом в громадському транспорті.
Автобус
Киянам загрожують нові карантинні обмеження / УНІАН

У Києві можуть ввести нові карантинні обмеження у зв'язку з погіршенням ситуації із захворюванням коронавірусом, заявив мер столиці Віталій Кличко.

У разі введення нових обмежень, можуть дозволити бути присутніми на масових заходах, ходити в кафе і ресторани, а також в місця, де є ймовірність близького контакту з великою кількістю людей, тільки при наявності QR-коду про вакцинацію, підкреслив він у коментарі РБК-Україна.

Крім того, карантинні обмеження також можуть торкнутися ситуації з проїздом в громадському транспорті.

"У разі різкого погіршення ситуації - для того, щоб не вводити повний локдаун, як це було в минулому році, ми розглядаємо різні можливі гібридні обмеження, які зараз використовують деякі країни", - повідомив Кличко.

Разом з тим він додав, що розглянуті варіанти поки знаходяться на стадії обговорення. При цьому є варіант введення COVID-сертифікатів для провїзду в громадському транспорті на випадок "червоного" рівня, проте міська влада поки не хоче його запроваджувати.

читайте такожТотальний локдаун вже в жовтні: інфекціоніст пояснив неминучість посилення карантину

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін спрогнозував терміни пікового навантаження у зв'язку з ростом числа заражень коронавірусом.

У разі, якщо число хворих буде продовжувати рости, то ситуація в країні може значно погіршитися вже в жовтні. Разом з тим заступник голови МОЗ зазначив, що за розрахунками пік захворюваності коронавірусом в Україні очікується приблизно в листопаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти