У Енергодарі сталося друге за тиждень аварійне відключення ТЕС

5 лютого 2021, 15:36оновлено 5 лютого 2021, 16:07
Третій і четвертий енергоблоки теплової електростанції продовжують працювати.
Енергодар
Аварійне відключення ТЕС не вплинуло на теплопостачання та водопостачання Енергодара / Скріншот YouTube

У п'ятницю, 5 лютого, о 10:50 на Запорізькій тепловій електростанції у Енергодарі сталося аварійне відключення. Причиною інциденту називають несправність системи охолодження блочного трансформатора. Третій і четвертий енергоблоки продовжують свою роботу, повідомили у пресслужбі Енергодарської міської ради.

Відключення енергоблоку №1 ДТЕК Запорізької ТЕС не вплинуло на енергопостачання та водопостачання міста. Постраждалих немає. На другому енергоблоці проводяться роботи, спрямовані на відшкодування навантаження у зв'язку з відключенням першого блоку. ТЕС працює на третьому і четвертому енергоблоках.читайте такожЧи зануриться Україна в темряву, або чим загрожує дефіцит вугілля на ТЕС

Аварія на Запорізькій ТЕС

  • У середу, 3 лютого, на Запорізькій тепловій електростанції сталася аварія, через яку місто Енергодар та низка сусідніх населених пунктів залишилися без світла та води. Причиною аварії у ДТЕК назвали замикання на підстанції Луч у Запоріжжяобленерго.
  • У Центренерго стверджують, що подібні ситуації не є рідкістю в період підвищеного навантаження на теплову генерацію.
  • 4 лютого робота 1,3 і 4 енергоблоків на Запорізькій ТЕС відновилася. Запрацював і енергоблок Курахівської теплової електростанції, який раніше відключали з технічних причин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти