Аварія на ТЕС в Енергодарі: місто вже зі світлом, але поки що без води

3 лютого 2021, 23:07
Сьогодні ввечері в Енергодарі Запорізької області на тепловій електростанції сталася серйозна аварія, в результаті якої місто залишилося без світла.
Аварія на ТЕС в Енергодарі: місто вже зі світлом, але поки що без води
В Енергодарі на ТЕЦ сталася аварія

У Запорізькій області в місті Енергодарі на тепловій електростанції сталася серйозна аварія, в результаті якої місто та ще кілька населених пунктів залишилися без світла.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат місцевої міськради Анатолій Анохін. Інформацію також підтвердив мер міста Дмитро Орлов.

"Все місто без світла... за всіма ознаками - серйозна аварія на самій ТЕЦ. Може бути навіть із зупинкою блоку. Мобільний зв'язок перевантажений, води немає - зупинилися насоси", - написав депутат.

Аварія на ТЕС в Енергодарі: місто вже зі світлом, але поки що без води
Аварія на ТЕС в Енергодарі: місто вже зі світлом, але поки що без води

За словами очільника міста, дві електропідстанції "Луч" і "Водозабір" відновили роботу майже через пів години після відключення, ще одну підстанцію запустили пізніше. Щоб відновити електропостачання, довелося робити аварійне перепідключення.

"Зараз майже 100 відсотків житлового фонду - зі світлом. Відновлено електропостачання на очисних спорудах, ведеться відновлення водопостачання. Роботи тривають", - заявив він.

Орлов додав, що за інформацією ТЕС, сьогодні о 19:30 відключився трансформатор АТ-2, в результаті чого вибило блок №2, а потім і блок №3. Причина відключення блоку №4 ще встановлюється.

"У цілому ж причини аварії на ТЕС - це привід для серйозного розслідування і аналізу професійних інстанцій. Але ситуація вже повністю стабілізована і знаходиться під контролем", - підкреслив мер.

Запорізька ТЕС - найпотужніша теплова електростанція України із загальною встановленою електричною потужністю 3650 МВт. Розташована біля міста Енергодар Запорізької області на Лівому березі Каховського водосховища. Висота труб ТЕС близько 320 метрів і є одними з найвищих в Європі. Складається з двох черг: перша черга з 4 енергоблоків, що працюють на вугіллі та друга черга з 3 енергоблоків, що працюють на газі.

Належить ДТЕК Дніпроенерго Рінату Ахметову.

У безпосередній близькості до станції знаходиться найпотужніша електростанція в Європі-Запорізька АЕС.

Тарифи в Україні

  • Нафтогаз підвищив ціну на "блакитне паливо" з 4,7 до 6,33 гривні за кубометр-така ціна на газ діє з 1 листопада 2020.
  • Нафтогаз України підвищив ціну газу для виробників тепла в жовтні. Вона складе 5,37 гривні за кубометр-це на 24,4% більше вересневої вартості в 4,32 гривні.
  • Аналітик Єгор Комов прогнозував, що в Україні взимку подорожчає тариф на газ, що пов'язано з піковим періодом споживання "блакитного палива". За його словами, вже в грудні на ринку вартість кубометра газу може підскочити до 7 грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти