В авіакатастрофі на Донеччині загинули 6 українських пілотів - УП

30 серпня 2023, 22:35
Авіакатастрофа за участю військових гелікоптерів Мі-8 сталось у Краматорському районі Донецької області.
В авіакатастрофі на Донеччині загинули 6 українських пілотів - УП
На Донеччина зіткнулись вертольоти / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, ДБР

29 серпня на Донеччині за невідомих обставин впали два гелікоптери військової авіації, екіпажі загинули, відкрито кримінальне провадження, повідомив речник 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського Євген Ракіта.

Авіакатастрофа за участю військових гелікоптерів Мі-8 сталась у Краматорському районі Донецької області. Літальні апарати повністю знищено.

Співрозмовники Української правди в силових структурах повідомили, що на місці падіння виявили тіла шести загиблих українських військовослужбовців.

відео дня

До Єдиного реєстру досудових рішень внесено дані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 416 КК України "Порушення правил польотів або підготовки до них карається позбавленням волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років".

Розслідуванням займається ДБР.

Що відомо про загиблих пілотів

Речник 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського Ракіта не прокоментував обставини загибелі пілотів, проте вказав, що вони мали офіцерські звання. Один із них родом із Полтавщини, решта - із інших регіонів України. Прощатимуться із пілотами 1 вересня у Полтаві, передає Суспільне.

Нагадаємо, що на Житомирщині зіткнулися 2 літаки, загинуло 3 пілоти. У авіакатастрофі загинули одразу 3 пілота. Серед них був український льотчик, який боронив Київ на початку повномасштабного вторгнення.

У ЗСУ оприлюднили імена усіх загиблих пілотів. Бригада тактичної авіації Василькова повідомила, що внаслідок авіатрощі у Житомирській області, окрім Андрія Пільщикова, загинули ще В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін.

Більше важливих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти