Українців не випустять за кордон: стало відомо, проти кого застосують новий закон щодо боржників

15 червня 2020, 20:20
Не тільки боржники по аліментах не зможуть виїжджати з країни.
Рада
Депутати не пустять боржників за кордон / УНІАН

Уряд виступає ініціатором законопроекту №3609, у разі прийняття якого боржникам можуть заборонити залишати Україну не лише органи правосуддя, але й банки, посадові особи, а також інші органи влади.

Про це йдеться в тексті проекту закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів, який вже розглядається у Раді.

Мова йде про те, що українцям, які, наприклад, заборгували за комунальні платежі або ж не сплатили штраф за водіння транспортного засобу в стані алкогольного сп'яніння, або заборгували за рішенням суду суму понад 94 тисячі гривень, буде заборонений виїзд з території України.

відео дня

Примітно, у проекті закону зазначено, що рішення тимчасової заборони на виїзд буде узгоджено вже через один день. Скасування рішення можливе тільки тоді, коли всі борги будуть сплачені.

Донедавна подібні санкції застосовувалися тільки до тих осіб, які не платять аліментів. Однак тепер такі заходи торкнуться всіх боржників, їх рахунки можуть бути заарештовані автоматично.

Крім того, вносяться зміни в статтю 195 Сімейного кодексу України. Підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, будуть сплачувати аліменти виходячи з власного заробітку. Якщо сума доходу невідома, то аліменти будуть розраховуватися на базі суми середньої зарплати місцевості, де живе і працює бізнесмен.

Нагадаємо, Верховна Рада має намір дозволити зламувати квартири боржників за комуналку без рішення суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти