Українці отримають підвищену субсидію на дрова до кінця зими: хто в списку

18 січня 2024, 15:42
Нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 були збільшені в середньому в 4 рази.
Українці отримають підвищену субсидію на дрова до кінця зими: хто в списку
Українці отримають субсидію на дрова та вугілля / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, УНІАН

У Міністерстві соцiальної політики України повідомили, що українці зможуть отримати підвищену субсидію на дрова та вугілля до 16 234 гривень, якщо звернуться за нею в січні-лютому 2024 року.

"Звернутися до Пенсійного фонду можна кількома способами, онлайн чи офлайн", - йдеться в повідомленні Мінсоцполітики.

Як зазначили в пресслужбі, нормативи для опалення житлового приміщення на опалювальний сезон 2023-2024 були збільшені в середньому в 4 рази, а граничний розмір субсидії на тверде пічне побутове паливо на одне домогосподарство - в 2,3 рази і відтепер може досягати 16 234 грн на рік (раніше він становив 6 973 грн на домогосподарство на рік).

відео дня

У рамках проекту додаткову фінансову підтримку отримали понад 363 тис. домогосподарств (понад 278 тис. - за рахунок коштів державного бюджету і ще понад 85 тис. - за рахунок коштів УВКБ ООН).

Загальна сума додаткових виплат в рамках експерименту становить майже 2,8 млрд грн, з них - майже 1,9 млрд грн за кошти держбюджету.

Розмір субсидії розраховується індивідуально для кожного домогосподарства. Він напряму залежить від доходів родини: чим менші доходи, тим більшу частину витрат на паливо (в межах нормативу) оплачують українські платники податків або міжнародні партнери.

Нагадаємо, що стало відомо, хто з українців може залишитися без субсидії і як цього не допустити. Така неприємна ситуація може статися в разі заборгованості, що виникла в період 3 місяців і перевищує 680 грн.

Як українці можуть оформити субсидію через "Дію". Нова послуга на порталі "Дія" має на меті полегшити процес отримання цієї допомоги та спростити рутинні адміністративні процедури для громадян.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти