Україну накрила хвиля Омікрона: яка ситуація в лікарнях

7 лютого 2022, 12:51
Омікрон спричиняє 9 смертей у 1000 випадків захворювань.
коронавірус
Омікрон вже накрив Україну / колаж Reuters

В Україні в найближчі два тижні очікується до 60 тисяч нових хворих на добу штамом коронавірусу Омікрон. Аналітики стверджують, що цей варіант тягне за собою 9 смертей на тисячу випадків захворювань. Тобто, менше, ніж Дельта.

Як сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, за останній тиждень з'явилися нові аналітичні матеріали, що стосуються штаму Омікрон і коронавірусної інфекції, зокрема, Новий звіт від CDC показує, що Омікрон-хвиля в середньому тягне за собою 9 смертей на 1000 випадків захворювань, тоді як під час Дельта-хвилі вмирало в середньому 13 осіб з 1000 інфікованих.

В даний час в медустановах знаходяться 27 217 хворих-19, що на 3 тисячі більше, ніж було на початку минулого тижня.

Також станом на сьогоднішній день виділено 71 630 ковидних ліжок, з них - 96,3% забезпечені киснем. Завантаженість ліжок з киснем становить 40,9%.

"Завдяки вакцинації за 40 тисяч випадків на добу ми маємо не більше 4 тисяч госпіталізованих. Тобто, тільки кожен десятий виявлений випадок госпіталізується. Під час осінньої хвилі ми госпіталізували кожного четвертого. Пацієнти з призначеною кисневою терапією займають тільки третину всіх наявних в країні ліжок... Два з трьох реанімаційних ліжка залишаються вільними", - додав глава МОЗ.

Для госпіталізації дітей виділено 5 282 ліжка. Це на 868 більше, ніж на попередньому тижні. На сьогоднішній день зайнято 2 595 ліжкомісць.

Нагадаємо, раніше експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія ван Керк заявила про те, що нові штами коронавірусу можуть бути ще більш заразними, ніж нинішній Омікрон.

"Омікрон не буде останнім варіантом, який ми будемо обговорювати, і дуже реальною є можливість появи в майбутньому варіантів, які викликають стурбованість", - підкреслила представник ВООЗ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти