Українці допомогли затримати Гринкевича: пересування "зливали" правоохоронцям - ДБР

23 січня 2024, 13:36оновлено 23 січня, 14:38
642
Роман Гринкевич обмежив користування мобільним зв’язком, щоб його не відстежили правоохоронці.
Українці допомогли затримати Гринкевича: пересування 'зливали' правоохоронцям - ДБР
Романа Гринкевича допомогли затримати українці / Колаж: Главред, фото: Суспільне

Роман Гринкевич, син львівського бізнесмена, не міг не знати, що він у розшуку. В Одесі він намагався втекти за кордон. Чоловік обмежив використання мобільного зв'язку, щоб його не відстежили. Про його затримання розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі "Радіо Свобода".

За її словами, затримати Романа Гринкевича допомогли українці. Протягом тижня громадяни повідомляли правоохоронцям про ймовірне місце перебування підозрюваного.

"Ми дякуємо небайдужим українцям, які телефонували чи писали в правоохоронні органи, повідомляли, що людина, схожа на львівського бізнесмена, була помічена в тому чи іншому місці. Але, варто відзначити, що саме завдяки роботі слідчо-оперативної групи вдалося його виявити. Як це уже було зроблено - можливо, колись оперативники і слідчі розкриють ці секрети" - сказала Сапьян.

відео дня

Представниця ДБР зазначила, що Гринкевич в Одесі намагався організувати свою втечу. Сапьян додала, що він, можливо, планував виїхати до Румунії.

"Такою інформацією (куди планував виїхати Гринкевич - ред.) я не володію. Але, я думаю, що з Одеського регіону є декілька варіантів, для того, щоб перетнути (кордон - ред.). Наприклад, Румунія, візьмемо один із варіантів таких. Я думаю, що аби залишити територію України, а в яку саме країну, це було вже для нього неважливо" - зауважила радниця.

Затримання Гринкевича

Нагадаємо, компанії Ігоря Гринкевича виграли 23 тендери на постачання одягу для Міноборони на суму понад 1,5 мільярда гривень, проте багато з них були не виконані, а збитки оцінюються в 1,2 мільярда гривень.

У грудні працівники ДБР затримали Ігоря Гринкевича, який пропонував хабар у розмірі 500 тис. доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за допомогою в поверненні майна. 30 грудня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у розмірі 429 млн 440 тис. грн. А 11 січня майно Гринкевича заарештували.

Як повідомляв Главред, 22 січня в Одесі затримали Романа Гринкевича, сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Він хотів перетнути кордон.

Також 22 січня суд обрав запобіжний захід для Романа Гринкевича у вигляді тримання під вартою до 17 березня з альтернативою вийти під заставу у розмірі 500 мільйонів гривень. Чоловік є одним із п'ятьох підозрюваних у справі щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти