Україна ризикує втратити НАБУ і Антикорупційний суд: що відомо

28 серпня 2020, 22:02
Конституційний суд перевірить конституційність створення Національного антикорупційного бюро та Вищого антикорупційного суду.
Чому Україна ризикує втратити НАБУ та Антикорупційного суду
Чому Україна ризикує втратити НАБУ та Антикорупційного суду / УНІАН

У Конституційному суді відкрито провадження з приводу, чи не суперечить нормам Конституції України створення Національного антикорупційного бюро та Вищого антикорупційного суду в Україні.

Відповідне подання подали до КСУ народні депутати, імена яких не називаються, повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело в суді.

Вже відомо, що розглядатимуться справи у формі усних слухань. Це означає, що засідання будуть відкритими. Запросити на них планується керівників усіх правоохоронних органів.

відео дня

Нагадаємо, призначення Артема Ситника директором НАБУ було визнано неконституційним, повідомили ЗМІ. Офіційно рішення КСУ буде оголошено найближчим часом.

Крім того, інше джерело повідомило, що окремі норми карантину також визнані неконституційними. Серед іншого визнані неконституційними обмеження Кабміну щодо обмеження заробітних плат чиновників і суддів на час карантину.

Раніше юрист пояснив, чи можна буде оскаржити карантин після рішення КСУ. На думку юриста Ростислава Кравця, рішення КСУ набирає законної сили з моменту його оголошення і не впливає на правовідносини, які були до цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти