Україна визнала незаконними вибори до Держдуми РФ

22 вересня 2021, 14:21
Країна-агресор проводила вибори, в тому числі й в окупованому Криму та із залученням жителів ОРДЛО.
Верховна Рада
Верховна Рада не визнала вибори до Держдуми РФ / УНІАН

Верховна Рада України прийняла постанову № 6078 про нелегітимність виборів депутатів Державної Думи Росії, які відбулися 17 – 19 вересня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні в четвер, 22 вересня.

За проголосували 322 депутати. У документі українські парламентарі визнають такі вибори незаконними, а Держдуму РФ – нелегітимною та звертається до міжнародної спільноти із закликом надати оцінку фальсифікованим виборам та фактам незаконного голосування.

Рада заявляє, що Росія порушує міжнародне гуманітарне право – залучає до голосування українців із незаконно виданими паспортами Росії та переміщає росіян на окуповані території України.

Вибори до Держдуми РФ:

17-19 вересня РФ провела вибори в Державну думу, в тому числі і в окупованому українському Криму. Також до виборів залучили жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

За даними СБУ, перед виборами до Держдуми в ОРДЛО почали масово видавати жителям російські паспорти – так Кремль намагався забезпечити явку на вибори на тлі недовіри до виборчого процесу в РФ і падіння рейтингу керівної партії.

Представники Євросоюзу заявили, що вибори в Російську державну Думу відбулися з численними порушеннями. Зокрема, кажуть у Брюсселі, росіяни робили все можливе, щоб змусити замовчати усі та будь-які критичні голоси з приводу виборів до Держдуми РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти