"Крим - це Україна": в ЄС категорично не визнали вибори в російську Держдуму

20 вересня 2021, 16:56оновлено 20 вересня 2021, 17:49
Зокрема, кажуть у Брюсселі, росіяни робили все можливе, щоб змусити замовчати усі та будь-які критичні голоси з приводу виборів до Держдуми РФ.
Євросоюз, прапор
В ЄС категорично не визнали вибори в російську Держдуму / Reuters

Представники Євросоюзу заявили, що вибори в російську Державну Думу відбулися з численними порушеннями. Про це в понеділок, 20 вересня, заявив спікер Єврокомісії Петер Стано.

Чиновник підкреслив, що Євросоюз вірить у важливість вільних і чесних виборів. У той же час вибори в Державну Думу РФ проходили в атмосфері залякування і без визнаних міжнародних спостерігачів. За словами спікера, надійні джерела повідомили про низку порушень під час голосування.

Зокрема, росіяни робили все можливе, щоб змусити мовчати будь-які критичні голоси. Великий тиск чинили на опозицію, громадянське суспільство активістів і правозахисників.

відео дня

Крім того, Стано каже, що в Брюсселі не визнають результати російських виборів у захопленому РФ Криму.

"Тому що Крим - це Україна. Ми також стурбовані тим, що жителям непідконтрольних Києву українських територій на Донбасі видавали російські паспорти, щоб вони голосували на цих виборах", – підкреслив він.

читайте такожУдар США і Європи по Росії з Китаєм: в ЄС закликали не визнавати осінні вибори до Держдуми

Нагадаємо, вибори депутатів до Державної Думи - нижньої палати російського парламенту - пройшли в Росії 17-19 вересня.

Раніше прессекретар президента України Сергій Нікіфоров заявив, що люди на окупованих Росією територіях можуть брати участь у виборах до Держдуми РФ за умови, якщо "їм треба показати якусь залученість демонстративно, щоб убезпечити себе".

За даними СБУ, перед виборами до Держдуми в ОРДЛО почали масово видавати жителям російські паспорти - так Кремль намагається забезпечити явку на вибори на тлі недовіри до виборчого процесу в РФ і падіння рейтингу правлячої партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти