Загроза нових ракетних ударів РФ: названо ймовірні терміни завершення атак ворога

2 червня 2023, 19:49оновлено 2 червня 2023, 21:53
Окупанти РФ використовують ракетні удари, щоб знищити центри прийняття рішень, впевнений Роман Світан.
Російська ракета, Роман Світан
Роман Світан оцінив ймовірність нових ракетних ударів / Міноборони РФ, скрін

Полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан зробив прогноз з приводу тривалості масованих ракетних ударів окупантів РФ по Києву.

Як підкреслив він у коментарі ТСН, одне з їхніх завдань - знищення українських ЗРК, в тому числі систем Patriot.

"Але вони зрозуміли, що за допомогою балістичних ракет досягти цього практично неможливо", — зазначив експерт.

відео дня

Разом з тим він упевнений в тому, що окупанти використовують ракетні удари, щоб знищити центри прийняття рішень.

"Тобто Patriot - не основне завдання ворога. Напередодні гарячої фази наступу вони намагаються знищити саме центри прийняття рішень. По Києву атаки будуть припинені, коли почнеться гаряча фаза наступу. Але до цього удари триватимуть", — додав Світан.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Ракетний удар по Києву

Нагадаємо, окупанти РФ різко активізували атаки на Київ. Противник атакував балістичними і крилатими ракетами наземного базування по ОТРК "Іскандер". Сили протиповітряної оборони ліквідували 10 з 10 випущених ракет, однак внаслідок повітряного бою в Деснянському районі Києва загинули дві жінки і 9-річна дівчинка, які перебували в цей час на вулиці, намагаючись потрапити в закрите бомбосховище. Отримали поранення ще 12 мирних жителів у Дніпровському та Деснянському районах столиці.

Пошкоджено поліклініку, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, автомобілі.

У ніч на 30 травня 2023 року з 23:30 по 4: 30 російські окупаційні війська в черговий раз атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. В цілому з півночі і півдня зафіксовані пуски 31 дрона-камікадзе.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України було знищено 29 ударних БПЛА. Майже всі дрони збиті на підступах до Києва.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти