У Тарана пояснили неготовність України до атаки Росії

18 квітня 2021, 20:31
Україна відчуває великі проблеми з боєприпасами, підкреслив Юрій Бутусов.
АТО, Донбас, ЗСУ, військові, БМП
ЗСУ не вистачає боєприпасів, заявив Юрій Бутусов / Фейсбук 93 ОМБР

Україна не готова до масштабної агресії Росії, заявив позаштатний радник міністра оборони України Андрія Тарана Юрій Бутусов.

Як підкреслив він в ефірі Апостроф TV, в Україні не приділяють належної уваги закупівлям техніки.

"Потрібно чесно назвати речі своїми іменами: до загострення країна не готова", — сказав радник міністра оборони.

За його словами, керівництво держави не приділяє належної уваги військовим реформам, тому він не виключив ймовірність повторення ситуацій 2014 року.

"У нас великі проблеми з боєприпасами. Ситуація зараз з боєприпасами гірша, ніж будь-коли ... Ситуація критична", - розповів військовий експерт.

Він додав, що ЗСУ відчувають потребу в боєприпасах (снарядах і мінах), позашляховиках, тепловізорах і приладах нічного бачення.

Бутусов підкреслив, що після семи років збройного конфлікту в Донбасі, а також підривів декількох складів, обсяг амуніції в країні значно скоротився.

читайте такожГенерал США назвав напрямок, звідки Путін вдарить по Україні

Загострення на кордоні України і РФ:

  • Раніше головнокомандувач збройними силами України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрозу військовій безпеці нашої держави.
  • За даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами та снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів Збройних сил РФ. Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, у населених пунктах на окупованій території України.
  • Видання The New York Times повідомило, що Росія стягує 4 тис. військових до кордону з Україною. Також з'явилося відео з ешелоном військової техніки, яку російські війська перекидають в окупований Крим через Кримський міст.
  • Командування Збройних сил США в Європі підвищило свою бойову готовність до найвищого рівня після відновлення бойових дій між російськими бойовиками і українськими військовими в Донецькій області.
  • У Пентагоні заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти