У росіян десятки поранених і "двохсотих": деталі потужних прильотів під Маріуполем

26 серпня 2024, 14:56оновлено 26 серпня, 15:28
1885
Активна робота росПВО тільки засипала уламками сусідній Урзуф, розповів Петро Андрющенко.
ГІМАРС
Завдано удару по пунктах дислокації окупантів біля Маріуполя / Wikipedia, УНІАН

У населеному пункті Бабах-Тарама Мангушського району Донецької області внаслідок влучних ударів по військовій базі РФ було знищено та поранено десятки росіян.

Як пише в Telegram радник глави Маріуполя Петро Андрющенко, удари було завдано в проміжку між 12-40 і 14-00.

"Головна мета - база відпочинку "Жигулі", де базувалися російські офіцери в котеджних будинках і велика кількість солдатів у корпусах", - наголосив він із посиланням на дані місцевого Опору.

відео дня

Крім того, внаслідок ударів також було уражено польовий табір поруч із "Жигулями" та кілька інших, дрібніших пунктів постійної дислокації ворога.

"Активна робота ППО лише засипала уламками сусідній Урзуф. Окупант у паніці евакуювався тими, хто вижив, з Бабах-Тарама в Урзуф. Велика кількість швидких і пожежників не дуже допомогла", - уточнив він.

Андрющенко додав, що згідно з підтвердженими даними, в результаті знищено 6 офіцерів РФ, а також 8 солдатів країни-агресора. Крім того, ще 17 окупантів перебувають у важкому стані в госпіталях Маріуполя і Бердянська.

"Виведено з ладу назавжди дві вантажівки та військову техніку. Наслідки все ще уточнюються. Але ефект був яскравий", - додав він.

Скріншот
/ t.me/andriyshTime

Хто такий Петро Андрющенко?

Петро Андрющенко - радник мера Маріуполя Вадима Бойченка. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україні у лютому 2022 року став фактичним "голосом" Маріуполя.

На своєму Telegram-каналі "Андрющенко Time" розповідає правду про жахіття окупації, депортацію людей російськими окупантами та про "фільтраційні" табори на Донбасі.

Вибухи в Маріуполі - останні новини за темою

Нагадаємо, що в Маріуполі підірвали окупантів разом із технікою. Зазначається, що влучань у склад не було, тож детонування, на жаль, не відбулося, проте пошкоджено російську техніку. 7 знищено, частина отримала поранення. Андрющенко не виключає, що метою атаки були НПЗ на території РФ.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Маріуполі спалахнула пожежа поблизу військової бази РФ. Російські пропагандистські пабліки навперебій почали виправдовуватися і переконувати, що в Маріуполі горить поле. Однак Андрющенко стверджує, що на місці пожежі поля ніколи не було.

Як повідомлялося раніше , у Маріуполі спалахнула пожежа в районі нової військової бази РФ. 4 серпня стало відомо про масштабну пожежу в тимчасово окупованому Маріуполі. Зазначається, що вогонь спалахнув у районі нової військової бази окупантів. Андрющенко повідомив, що пожежу спостерігало все місто.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти