"Мова ворожнечі": у Кулеби різко відповіли на претензії МЗС Росії

21 травня 2020, 08:53
МЗС РФ в черговий раз намагається втрутитися у внутрішні справи України.
МЗС України
МЗС України відреагувало на заяви російських колег / РБК-Україна

У Міністерстві закордонних справ України різко відреагували на коментарі російського зовнішньополітичного відомства з приводу річниці вступу на посаду президента Володимира Зеленського.

Зокрема, в українському МЗС назвали заяви МЗС Росії черговою спробою РФ втрутитися у внутрішні справи країни.

"Коментар Департаменту інформації і преси МЗС РФ щодо річниці вступу на посаду президента України Володимира Зеленського є черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України, нав'язати спотворені інтерпретації реальності, розколоти українське суспільство і відвернути увагу від питання власної міжнародно-правової відповідальності за агресію проти України", - передає прес-служба відомства Дмитра Кулеби.

відео дня

Зазначається також, що факти свідчать про те, що справжньою причиною, яка руйнує співпрацю між двома державами, є триваюча російська збройна агресія проти України, окупація Росією українських територій і незаконне утримання нею українських громадян.

"Мова ворожнечі коментаря МЗС РФ не містить навіть натяку на конструктив і ставить під сумнів налаштованість російської сторони на дипломатичне врегулювання", - йдеться в повідомленні.

читайте також"Не йшов від діалогу": Путіна розлютила претензія Зеленського

Як повідомляв Главред, 20 травня відбулася прес-конференція Володимира Зеленського. Президент України відповів на запитання про можливу зустріч з Володимиром Путіним, війну на Донбасі та окупацію росіянами Криму.

Після цього у Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що президент Зеленський вибрав "курс на конфронтацію і нагнітання напруженості у відносинах з Росією".

"Непорушною залишається лінія Києва на конфронтацію і нагнітання напруженості у відносинах з Росією. В Україні триває боротьба з усім, що так чи інакше пов'язує наші народи. Не припиняється наступ на російську мову і культуру, спотворюється спільна історія, героїзується нацизм, паплюжаться меморіали радянським воїнам", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти