Трагедія в Золотому часі: названо нову версію причини пожежі в Харкові

21 січня 2021, 19:32оновлено 21 січня 2021, 20:36
У будинку престарілих у Харкові повинні були лагодити газове обладнання, розповів глава Нацполіції.
пожежа, Харків
Смертельна пожежа в Харкові / Фейсбук і. Венедиктової

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій провести позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об'єктах підвищеного ризику, в тому числі будинках розміщення літніх людей у зв'язку з пожежею в Харкові.

"Доручаю Державній службі з надзвичайних ситуацій провести позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об'єктах підвищеного ризику: готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей", - сказав він на позачерговому засіданні уряду в четвер, що транслювалося на порталі YouTube.

Крім того, місцевим органам влади і Міністерству соціальної політики доручено провести роботу по встановленню законності створення приватних будинків для літніх людей.

Прем'єр доручив також опрацювати питання необхідності надання допомоги постраждалим.

Трагедія в Золотому часі: названо нову версію причини пожежі в Харкові
/ hk.npu.gov.ua

Голова Національної поліції України Ігор Клименко заявив під час засідання, що за попередніми даними задимлення, яке призвело до пожежі в будинку престарілих в Харкові, було поруч з лічильником, в будівлі повинні були лагодити газове обладнання.

"За попередніми даними, сьогодні повинні були ремонтувати газове обладнання в цьому будинку, задимлення було в районі газового лічильника", - сказав Клименко на позачерговому засіданні уряду в середу.

читайте такожЗнайдено власника згорілого будинку престарілих у Харкові - що про нього відомо

За словами глави ДСНС Миколи Чечоткіна, будинок престарілих не значився ні в яких реєстраційних і дозвільних документах "як об'єкт з масовим перебуванням людей".

У Харкові через пожежу в будинку престарілих, в результаті якої загинули 15 осіб, перевірять всі незаконні хоспіси та реабілітаційні центри, заявив журналістам секретар Харківської міськради Ігор Терехов, повідомляти прес-служба мерії.

читайте такожСмертельна пожежа в Харкові: Аваков розповів про перші затримання"Як мені сказали, за цією адресою реабілітаційний центр і будинок престарілих працювали нелегально. Тут не дотримувалася жодна норма, були решітки на вікнах, тому люди буквально задихнулися. Це, звичайно, жахлива трагедія, і ми повинні сьогодні зробити все, щоб такі трагедії на території міста Харкова та Харківської області надалі не повторилися. Протягом буквально двох тижнів ми виявимо всі такі незаконні об'єкти, і їх діяльність буде жорстко припинена. Ті люди, які допустили, щоб такий об'єкт працював, повинні понести найсуворіше покарання. Однозначно будуть проведені перевірки, має бути жорстке реагування всіх правоохоронних органів", - зазначив Терехов.

Крім того, 22 січня, в Харкові буде оголошено одноденну жалобу у зв'язку з пожежею в будинку престарілих, в якому загинули 15 осіб. Про це повідомив секретар міськради Ігор Терехов.

"Я висловлюю щирі співчуття всім сім'ям, які спіткала непоправна втрата. Сумуємо разом з вами…" - передаває прес-служба міськради.

У свою чергу слідчі Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактом неналежного виконання службових обов'язків співробітниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, що призвело до загибелі 15 осіб.

"За попередньою інформацією, 21 січня о 15: 03 у місті Харків у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. В результаті загинули 15 осіб, ще 5 потрапили в лікарню. Проводяться слідчі дії, в рамках яких перевіряється інформація про неналежне виконання службових обов'язків працівниками ДСНС під час перевірок та інших методів контролю за станом протипожежної безпеки", - повідомляє прес-служба ДБР.

Кримінальне провадження розпочато за ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Пожежа в будинку для літніх людей у Харкові:

  • У четвер, 21 січня, в Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі.
  • На місці пожежі були виявлені тіла 15 осіб, 9 осіб врятували з вогню.
  • Президент України Володимир Зеленський доручив членам уряду створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова щодо з'ясування причин пожежі в будинку престарілих у Харкові.
  • Також глава держави доручив главі МВС Арсену Авакову взяти під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактом пожежі в будинку престарілих.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти