"Тиша" із загиблими та пораненими: Зеленський розповів Меркель про відсутність прогресу по Донбасу

15 січня 2021, 21:08
Україна виконала всі домовленості по Донбасу, підкреслив глава держави.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський оцінив перемир'я на Донбасі / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив про відсутність прогресу в мирному врегулюванні на Донбасі, крім встановлення режиму припинення вогню.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, під час телефонної розмови з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель він зазначив, що Україна виконала всі домовленості, досягнуті на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі в грудні 2019 року.

Глава держави детально поінформував канцлера Німеччини про ситуацію на Донбасі, зазначивши, що режим припинення вогню, який триває з 27 липня 2020 року, в цілому дотримується, хоча і насилу і провокаціями. Президент поінформував про загибель під час обстрілу українського військового цього тижня і про пораненого напередодні.

Обидві сторони визнали, що переговори радників лідерів "нормандської четвірки" 12 січня цього року в Берліні були непростими, але конструктивними. Україна і Німеччина очікують наступні консультації 22 січня.

Також Зеленський закликав Німеччину приєднатися до міжнародної платформи з деокупації Криму і запросив Меркель відвідати Київ з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

читайте такожНазвана дата нової зустрічі в нормандському форматі

Раніше повідомлялося про те, що Зеленський провів переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель. Співрозмовники торкнулися дії, спрямовані на врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти