Втрачають 70% особового складу: в ЗСУ розповіли про бої на лівобережжі Херсонщини

20 січня 2024, 10:54
7793
Гуменюк зазначила, що командування російських військ заборонило використовувати техніку для бойових дій на лівому березі Дніпра.
Втрачають 70% особового складу: в ЗСУ розповіли про бої на лівобережжі Херсонщини
В ЗСУ розповіли про бої на лівобережжі Херсонщини / Колаж Главред, фото: 241 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, 22 окрема механізована бригада

Сили оборони України продовжують бойову роботу на лівому березі Дніпра з метою розширення плацдарму в районі населеного пункту Кринки. Втрати ворога в ході штурмових дій на цьому напрямку сягають 70%. Про це в ефірі "Еспресо" повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник Наталя Гуменюк.

"З нашого боку триває робота з утримання позицій, відбиття ворожих штурмів і розширення плацдарму. Звісно, це відбувається за допомогою контрбатарейної підтримки з правобережжя. Тому, що артилерія та дронові навідники працюють дуже потужно, щоб убезпечувати ці підрозділи, які ведуть бойову роботу, безпосередньо, на лівобережжі", - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що російські окупаційні війська знову збільшили кількість атак на цьому напрямку до приблизно десяти на добу. Водночас, армія РФ не здобула успіхів на цьому напрямку.

відео дня

"Командування РФ суворо заборонило використовувати бронетехніку, бо кожна місія окупантів перетворюється у "місію неповернення". Коли туди направляється бронетехніка, вона залишається черговою "намистинкою" в тому ряді, який вже вилаштувався вздовж Олешківської траси. Там ворог залишає свою техніку і більше не може її використовувати", - додала Гуменюк.

Вона зазначила, що наступальні операції російських військ тривають, але це лише піхотні штурми, малими групами по 10-15 осіб. Гуменюк зазначила, що в середньому внаслідок штурмових дій окупанти втрачають до 70% військовослужбовців та відступають до своїх окопів.

Війна Росії проти України - останні новини

Financial Times опублікувало статтю, в якій йдеться про наміри Росії провести наступ і захопити чотири області України, а також Харків і навіть Київ. Центр стратегічних комунікацій заявив, що не слід панікувати через такі публікації.

Згідно з останнім звітом Інституту вивчення війни (ISW), російські війська розпочали наступ у районі Куп'янська та просунулися на захід від залізниці в напрямку Крохмального та Табаївки.

Українські військові продовжують просуватися на Мелітопольському напрямку. ЗСУ можуть вдарити по флангах росіян у Запорізькій області. Про це повідомив генерал армії України Микола Маломуж.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти