"Стратегічний глухий кут": Гіркін закотив істерику через величезні втрати ра**истів на Донбасі

19 травня 2022, 20:59
Навіть ймовірний успіх РФ на Донбасі не принесе довгоочікуваної перемоги, вважає екс-ватажок бойовиків "ДНР".
Гиркин
Ігор Гиркин / УНІАН

Колишній ватажок бойовиків "ДНР", який втік з Донбасу Ігор Гіркин (Стрєлков) заявив про катастрофічне становище для РФ в Україні.

У своєму Telegram він скаржиться на те, що захисники України створюють потужні рубежі оборони, які ра**истам доведеться намагатися брати з великими втратами.

"Доведеться знову вести наполегливі кровопролитні бої за кожне село, кожен гай і висотку... дорого платити російською кров'ю за кожні пройдені кілька сотень метрів. І "запитати" за це ніби як буде і нікого - "само-собою, об'єктивним ходом подій так вийшло"... хоча це зовсім не так",- пише російський терорист.

відео дня

Він нагадав, що прориви РФ на початку війни закінчилися "пшиком".

Причиною він називає в корені невірну оцінку оперативної обстановки, покладену в основу військового планування і пов'язаний з даною оцінкою крайній недолік сил і засобів для закріплення і контролю пройденої території.

Ситуацію, що склалася на фронті він характеризує як "приголомшуючий "напів-провал".

Гіркін впевнений, що навіть ймовірний успіх РФ на Донбасі не принесе довгоочікуваної перемоги.

"Уявімо ненадовго, що противник в найближчі кілька тижнів буде все-таки повністю розбитий безперервними фронтальними і фланговими атаками і повністю вибитий за межі "ЛДНР". - І? - І що це дасть? Це завершить війну? - Ні, анітрохи. Максимум - дещо скоротить лінію фронту і не більше того",- прогнозує він.

Російський терорист також звернув увагу, що ЗСУ вже формує нові частини на кордоні з Придністров'ям і Білоруссю.

"Тобто, коли наші ослаблені важкими боями і кровопролитними штурмами з'єднання вийдуть до кордонів "ЛДНР" - їх на заздалегідь підготовлених до оборони рубежах зустрінуть свіжі і добре оснащені з'єднання ЗСУ. І навіть якщо ці свіжі з'єднання не захочуть (з якихось причин) перехопити ініціативу і почати контр-наступ (одне або кілька) - все одно перед Російською Федерацією на весь зріст постане перспектива тривалої позиційної війни - війни, майже (із застереженням - в нинішніх реаліях) вбивчої для нашої економіки, соціальної та суспільно - політичної стабільності", - попередив він.

Він прогнозує, що операція РФ на Донбасі не завершитися до середини червня: "Більше того - я вважаю (з високою часткою ймовірності), що вона не буде виконана аж до того самого моменту, коли ЗСУ спробують перехопити стратегічну ініціативу, почавши вже плановані прямо зараз (впевнений) наступальні операції".

Дивіться новини Донбасу онлайн

Гіркін також вважає програшною для Росії перспективу затяжної окопної війни: "Адже без прориву новостворених і зайнятих великими силами противника позицій - не буде розгрому ЗСУ. А без розгрому ЗСУ не буде підсумкової перемоги-скільки "калібрів" не випусти по тилових об'єктах - їх все одно не вистачить для того, щоб повністю паралізувати українську транспортну мережу і зруйнувати вщент економіку. Тим більше неможливо сподіватися на перемогу "шляхом виснаження" за умови, що "тилом" для ЗСУ є практично вся Європа плюс Північна Америка. Тобто, доведеться намагатися розбити ворога в польових боях. А, вибачте, ким і чим?!? Якщо поки навіть часткової мобілізації не проводиться?".

"Наші успіхи носять як і раніше виключно тактичний характер. Ворог намагається утримати всі важливі у військовому та інформаційно-пропагандистському відношенні великі населені пункти. І - по всій видимості - має достатньо сил і резервів, щоб сподіватися на успіх в цьому. Якщо не повний, то хоча б частковий", - написав він і передрік "стратегічний глухий кут" для ЗС РФ.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти