Росіяни зібрали 122 тисячі солдат на важливому напрямку: в ЗСУ розкрили план РФ

4 березня 2024, 11:44
В ЗСУ зазначили, що росіяни готують штурмові групи з метою пошуку слабких місць в обороні українських військових в районі Куп'янська.
Росіяни зібрали 122 тисячі солдат на важливому напрямку: в ЗСУ розкрили план РФ
Росіяни зібрали велику кількість військ і техніки на важливому напрямку / Колаж Главред, фото: Міноборони РФ

На Лимано-Куп'янському напрямку бойових дій російське командування зібрало значну кількість військ. Ворог утримує на цьому напрямку 122 тисячі військовослужбовців, майже 2 тисячі бойових броньованих машин, понад 1100 танків та більше 400 одиниць РСЗВ. Про це в ефірі телеканалу FREEDOM повідомив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ЗСУ Ілля Євлаш.

"Ця кількість військ утримується там уже протягом тривалого часу, ще з кінця літа. Це не новина для наших військових. Ба більше, ми вже навчилися ефективно працювати і стримувати наступ противника", — сказав Ілля Євлаш.

Як приклад, Євлаш згадав про штурми Новоєгорівки, які росіяни ведуть з осені, а також про постійні атаки військ ворога на населений пункт Синьківка. Однак ці населені пункти залишаються під контролем України.

відео дня

Представник угруповання військ "Хортиця" вказав, що Росія готує штурмові групи. Основна мета таких дій армії РФ - знайти слабкі місця в обороні України завдяки постійним "м'ясним штурмам", проте ЗСУ успішно протистоять ворогу на цьому напрямку.

"Вони зайнялися підготовкою своїх оборонних споруд, готують штурмовиків. Кожна третя рота в батальйоні у ворога — це штурмові підрозділи. Штурмовики, які постійно йдуть на "м’ясні штурми", — говорить Євлаш.

Хто такий Ілля Євлаш

Євлаш Ілля - начальник пресслужби ОСУВ "Хортиця", капітан. Тимчасово виконував обов’язки начальника служби звʼязків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ. Родом з міста Мена, що на Чернігівщині. Закінчив Національний університет оборони за спеціальністю "Політологія" та Києво-Могилянську академію за фахом "Журналістика".

Ситуація на Куп'янському напрямку

Представник Східного угруповання військ Ілля Євлаш повідомив, що російські війська зменшили активність штурмових операцій біля села Синьківка в Харківській області.

Президент Володимир Зеленський висловив свою думку щодо ситуації, що склалася через тиск російських окупантів біля Куп'янська в Харківській області.

Очільник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко вказав, що Росія дійсно сконцентрувала значну кількість військових сил в районі Куп'янська. Він також зауважив, що країни Заходу мають усвідомити серйозність ситуації на фронті.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти