Снаряд влетів прямо в кімнату: росіяни вбили останнього жителя села на Сумщині

28 січня 2024, 18:50
Чоловік не хотів виїжджати зі свого дому навіть попри те, що село постійно обстрілюється окупантами.
обстрел Сумской области
Російські окупанти вбили останнього жителя села / Колаж: Главред, фото: Суспільне (з посиланням на сина загиблого)

Російські окупанти обстріляли Сумську область. Ворожий снаряд влучив прямо у кімнату приватного будинку в селі Степок. У цей момент там був 60-річний Олександр Миколайович. Про це повідомляє Суспільне.

Син загиблого Руслан розповів про те, що його батько не хотів виїжджати навіть попри те, що село знаходиться недалеко від кордону з РФ - біля гуманітарного переходу "Покровка-Колотилівка".

У чоловіка були кури, собака та кінь. Рідні допомагали йому, купили генератор та акумулятор. Росіяни обстрілювали село кожного дня, там вже навіть не було світла.

відео дня

"В середу 24 січня мої друзі поїхали подивитися, батька провідати. Так і побачили, що було пряме попадання. Я сам в шоці. Він не хотів виїжджати, там вже світла не було, гатили кожен день ... Снаряд потрапив прямо йому в кімнату, там кухню побило, сарай, Зараз чекаю на маму та сестру, щоб поховати батька", - казав син загиблого.

Секретар Краснопільської селищної ради Ірина Юхта зазначила, що чоловік міг загинути приблизно 20-22 січня. Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтями "Порушення законів та звичаїв війни" та "Умисне вбивство".

Удари Росії по Україні

У ніч на 28 січня Росія знову випустила по Україні 5 ракет і 8 Шахедів. Двома "Іскандерами" було атаковано Полтавську область (зафіксовано влучання у промисловий обʼєкт), а трьома С-300 - Донецьку область з окупованої території.

Ще 18 грудня, напередодні нового комбінованого удару агресора 29 грудня, Юрій Ігнат попереджав про накопичення Росією ракет. Тоді він зауважував, що у росіян зараз достатньо озброєння, якими вони можуть атакувати Україну щодня.

РФ змінила акценти ударів - атаки зараз менше спрямовані на захід України, а більше на прифронтові території.

Крім того, не варто забувати, що Іран вже постачає Росії дрони-камікадзе. Понад те, військовим чином Москві допомагає і Північна Корея. У США вже є інформація, що Пхеньян передав Кремлю балістику.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти