ЗМІ назвали ймовірного замовника вбивства Киви: несподіваний кандидат

10 грудня 2023, 13:20оновлено 10 грудня 2023, 13:57
В однієї людини з кіл ОПЗЖ була вагома причина бажати Киві смерті.
ЗМІ назвали ймовірного замовника вбивства Киви: несподіваний кандидат
Смерть Іллі Киви шокувала інших кремлівських пропагандистів / Колаж Главреда. Фото: скріншоти, УНІАН

Ліквідація екс-нардепа ВР, українського зрадника Іллі Киви була вигідна колишньому заступнику генпрокурора часів Януковича Ренату Кузьміну.

Як пише російське видання "ВЧК-ОГПУ", Кузьмін наразі є "цінним" кадром в Москві і курирує усі політичні проекти і рухи Віктора Медведчука, зокрема рух "Другая Украина".

Це - рух-невидимка, який дозволяє Кузьміну освоювати щомісяця гігантські суми, повідомляли журналісти.

відео дня

Після прибуття Медведчука у результаті обміну в 2022 році Кива неодноразово намагався прорватися до кума Путіна.

"Він тішив себе надією стати одним з лідерів кремлівського проекту "Другая Украина". Однак доступ до тіла Медведчука жорстко блокував Кузьмін... Кузьмін до годівниці зайві роти підпускати зовсім не збирається", - йдеться у повідомленні видання.

Крім того, Кива з урахуванням ситуації, що склалася навколо Кузьміна, називав Медведчука "лохом" у вузьких колах після п'янок.

Киву ліквідували

У ніч на 6 грудня українського зрадника Іллю Киву ліквідували у Підмосков'ї. Українські ЗМІ писали, що за його ліквідацією стоїть СБУ, а в ГУР згодом підтвердили факт смерті злочинця.

Тіло Киви виявили лежачим на снігу на території паркової зони готелю "Велич" Country Club". ЗМІ писали, що проросійський політик отримав смертельне поранення в лісопарку і, стікаючи кров'ю, якийсь час йшов по стежці в бік основної будівлі готелю.

Кива за зраду України раніше був оголошений в міжнародний розшук. У Москві він заробляв на ефірах російських пропагандистів, несучи маячню про Україну та українців. Зокрема, у червні колишній депутат ВР заявив, що в Україні взяли інтерв'ю у "трупа" Буданова. Крім того, зрадник не приховував, що мріє про антиурядові заворушення у Києві.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти