Зрадника Іллю Киву ліквідували: усі подробиці

6 грудня 2023, 17:22оновлено 6 грудня 2023, 18:11
Тіло екс-нардепа ВР знайдено у Московській області.
Зрадника Іллю Киву ліквідували: усі подробиці
Ілля Кива заробляв на антиукраїнській пропаганді / Колаж Главреда. Фото: УНІАН, Facebook Іллі Киви

Екс-нардепа ВР, зрадника України Іллю Киву ліквідували у Підмосков'ї, повідомляє низка російських ЗМІ та підтверджують джерела українських видань.

За ліквідацією Киви стоїть СБУ, пише, своєю чергою, Українська правда і Ліга.нет з посиланням на власні джерела у силових структурах.

"За інформацією від джерел, ліквідація ТОПового зрадника, колаборанта і пропагандиста Іллі Киви - спецоперація СБУ", - йдеться у повідомленні УП.

відео дня

Смерть зрадника підтверджують також РИА Новости і Mash.

Зрадника Іллю Киву ліквідували: усі подробиці

Деталі ліквідації Іллі Киви

Як пише Mash, тіло Киви виявили лежачим на снігу на території паркової зони готелю "Велич Country Club" у селі Супоневе Московської області.

Зрадника Іллю Киву ліквідували: усі подробиці

Джерело ВЧК-ОГПУ повідомляє, що Ілля Кива отримав смертельне поранення в лісопарку і, спливаючи кров'ю, якийсь час йшов стежкою у бік основної будівлі готелю. Тіло без ознак життя було виявлено неподалік готелю. Попередньо, "різана" рана і вогнепальне поранення, що за великою кровотечею не помітили правоохоронці.

Зрадника Іллю Киву ліквідували: усі подробиці

У ГУР підтвердили ліквідацію Киви

Представник української розвідки МО Андрій Юсов в ефірі телемарафону підтвердив ліквідацію проросійського зрадника.

"Так, я можу вам підтвердити, що Кива - все. Така доля спіткає й інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму", - відповів Юсов.

Ілля Кива

6 березня 2022 року Офіс генерального прокурор оголосив підозру у державній зраді Іллі Киві. Тоді екс-нардепа підозрювали у посяганні на територіальну цілісність України, державній зраді, незаконному поводженні зі зброєю і пропаганді тоталітарних режимів.

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ Кива утік за кордон. Невдовзі українські розслідувачі знайшли його імовірну адресу проживання. У матеріалі Bihus.info йшлося про те, що екс-нардеп може жити в елітному котеджному містечку Agalarov Estate в Підмосков'ї поблизу міста Покровського.

Киву оголосили у міжнародний розшук. В Москві він заробляв на ефірах російських пропагандистів, несучи маячню про Україну та українців. Зокрема, у червні колишній депутат ВР заявив, що в Україні взяли інтерв'ю у "трупа" Буданова. Крім того, зрадник не приховував, що мріє про антиурядові заворушення в Києві.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти