Смертельна пожежа в Харкові: Аваков розповів про перші затримання

21 січня 2021, 18:05
Поліція затримала керуючого нелегальним будинком для літніх людей.
Харків, пожежа
У Харкові сталася пожежа в нелегальному будинку для людей похилого віку / kh.dsns.gov.ua

У зв'язку із пожежею в нелегальному будинку для літніх людей у Харкові поліція відкрила кримінальне провадження, розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Пожежа в будинку для престарілих у Харкові: жорстка реакція МВС

"Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 270 Кримінального кодексу - "порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки". Наразі вирішується питання про затримання власниці пансіонату", - цитує міністра прес-служба МВС.

Оскільки вона перебуває на лікарняному, біля її будинку виставлені наряди поліції.

"Також правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, в ході яких допитують керуючого установи, який також буде затриманий в порядку статті 208 КПК. Три людини зі складу обслуговуючого персоналу доставлені в поліцію, їх опитують", - додав Аваков.

Що було в будівлі, де сталася пожежа: дані харківської мерії

За словами виконуючого обов'язки мера Харкова Ігоря Терехова, пожежа сталася в хоспісі, який працював нелегально, розповів він у коментарі Strana.ua.

Харків, пожежа
/ kh.dsns.gov.ua

"У будівлі, де сьогодні сталася пожежа, розміщувався і так званий будинок для літніх людей і незаконно працював реабілітаційний центр. Так званий наркологічний притулок, де надають послуги хворим на наркоманію людям. Там теж є люди. Я кажу "так званий будинок престарілих", тому що я не можу сказати, що це будинок престарілих - тут не дотримується жодна норма. Грати на вікнах. Люди були неходячі, і вони буквально задихнулися під час пожежі. Цей "будинок для літніх людей" працював нелегально, можу сказати абсолютно точно. Я подивився свідоцтво на право власності цього об'єкта. Він нелегальний і незаконний, це однозначно. З власником цього закладу вже ведеться слідча робота", - повідомив Терехов.

Він додав, що зараз міська влада з'ясовує, скільки точно людей знаходилося в цьому нелегальному хоспісі. "Ми з'ясовуємо, скільки точно людей там знаходилося. Нам відомо, що загинули 15 людей. П'ять осіб перебувають з різним ступенем опіків у лікарнях Харкова", - уточнив він.

Що відомо про постраждалих внаслідок пожежі

Після пожежі в Харкові в місцеві лікарні госпіталізували 11 постраждалих. На даний момент їм надають медичну допомогу.

Харків, пожежа
/ hk.npu.gov.ua

Про це в ефірі Україна 24 заявив директор Департаменту соціального захисту Харківської ОДА Юрій Шпарага.

"Станом на зараз медична допомога надається 11 особам. Всі вони, якщо потребуватимуть житла, будуть поселені в інтернатні установи, які готові прийняти цих людей", - заявив Шпарага.

Він уточнив, що всього в будинку престарілих на момент пожежі були 33 людини.

Одна людина госпіталізована після пожежі в двоповерховому будинку престарілих у Харкові в опікове відділення міської лікарні швидкої допомоги, інші четверо - в токсикологічне відділення. Всі вони в стані середньої тяжкості, розповів Укрінформу завідувач опіковим відділенням Аслан Цогоєв.

"В опікове відділення доставили чоловіка 1955 року народження, у нього 15% опіків тіла. Стан середньої тяжкості", - зазначив лікар.

Смертельна пожежа в Харкові: Аваков розповів про перші затримання
/ hk.npu.gov.ua

За його словами, ще четверо постраждалих в результаті пожежі спочатку доставили в лікарню швидкої допомоги: "Потім їх перевезли в токсикологічне відділення 2-ї міської лікарні, вони отруїлися чадним газом. Стан середньої тяжкості".

Пожежа в будинку престарілих у Харкові:

  • У четвер, 21 січня, в Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі.
  • На місці пожежі були виявлені тіла 15 осіб, 9 осіб врятували з вогню.
  • Президент України Володимир Зеленський доручив членам уряду створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова щодо з'ясування причин пожежі в будинку престарілих у Харкові.
  • Також глава держави доручив главі МВС Арсену Авакову взяти під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактом пожежі в будинку престарілих.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти