Системи ППО, протитанкова і важка зброя: НАТО обговорить постачання військової допомоги Україні

7 квітня 2022, 11:26
Існує "нагальна потреба далі підтримувати Україну", заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед початком засідання глав МЗС країн-членів Альянсу.
Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг / Reuters

У четвер, 7 квітня, міністри закордонних справ країн НАТО обговорять подальші поставки озброєння Україні, зокрема важкої зброї.

Про це розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг перед початком засідання, передає Європейська правда.

За його словами, є "нагальна потреба далі підтримувати Україну".

відео дня

"На нашій зустрічі з міністрами закордонних справ країн НАТО пізніше, я впевнений, що ми обговоримо потребу більшої кількості систем ППО, протитанкової зброї, легкої, але також важкої зброї, і багато інших видів підтримки України", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО підкреслив, що союзники постачають зброю Україні для забезпечення її права на самооборону.

Нагадаємо, американське виданням The New York Times з посиланням на високопоставленого західного чиновника писало, що НАТО прагне працювати з Києвом так, щоби зробити Україну "незручною для Росії". Суть в тому, щоб озброїти й навчити українців так добре, щоби Путін не захотів повторити спробу вторгнення в Україну.

5 квітня стало відомо, що президенту США Джо Байдену надали запит від трьох десятків американських конгресменів, в якому вони вимагають надати Україні більше зброї для захисту від російської агресії. Зокрема, законодавці Сполучених Штатів закликали надати ракети класу "земля-повітря", винищувачі та протикорабельні ракети.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон хоче відправити Збройним силам України зброю, необхідну для ефективного захисту Одеси. Таким чином Лондон хоче зірвати плани президента країни-агресора Володимира Путіна захопити південь України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти