Шмигаль після розмови з Вітренком і Коболєвим пообіцяв справедливі ціни на газ

12 січня 2021, 16:16оновлено 12 січня 2021, 16:59
Очільники Міненерго і Нафтогазу представили прем'єр-міністру два плани, які призведуть до зниження цін на блакитне паливо.
Шмигаль
Шмигаль після розмови з Вітренко і Коболєвим пообіцяв справедливі ціни на газ / УНІАН

Глава Кабміну Денис Шмигаль у вівторок, 12 січня, заявив, що найближчим часом будуть ухвалені рішення, які сприятимуть встановленню справедливих цін на газ.

"Разом з тимчасово виконувачем обов'язків міністра енергетики Юрієм Вітренком та головою НАК "Нафтогаз" Андрієм Коболєвим провели зустріч з народними депутатами фракції Слуга народу. Основна тема розмови - це ситуація з тарифами для населення", - розповів Шмигаль у своєму Telegram-канал.

За його словами, мова йде насамперед про тарифи на газ і його доставку.

"Представники Міненерго і Нафтогазу представили два плани, обидва з яких призведуть до зниження платіжок для людей", - зазначив прем'єр-міністр.

Він уточнив, що це дозволить швидше ухвалити низку управлінських рішень, які "сприятимуть встановленню справедливих цін на газ".

Шмигаль після розмови з Вітренком і Коболєвим пообіцяв справедливі ціни на газ

Зазначимо, напередодні Юрій Вітренко представив свій план зниження цін для населення, який він анонсував на нараді в Офісі президента.

"Міністерство енергетики запропонувало розглянути варіант, коли з 1 лютого ціна буде обмежена на газ для "вразливих" споживачів - на рівні "хаб мінус" з додаванням певної граничної націнки постачальників, причому ціна буде зафіксована на рік. За нашими розрахунками, мова йде про рівень ціни 5356 грн, тобто на 44% менше, ніж середньозважена ціна в січні. Для розуміння, якщо нічого не робити, то потрібно очікувати, що ціна в лютому збільшиться ще майже на 15%", - повідомив Вітренко.

Тарифи в Україні - про що йшлося раніше:

  • 11 січня президент України Володимир Зеленський під час енергетичної наради доручив уряду терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення.
  • В Україні прокотилася хвиля протестів через підвищення комунальних тарифів.
  • З 1 січня в Україні діє нова ціна на газ, яку запропонували постачальники газу в рамках відкриття конкурентного ринку газу.
  • Газопостачальні компанії пропонують населенню України в січні купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 грн за кубометр, проте мінімальна ціна вища за ту, яку була у грудні, на 11%, а максимальна - на 20,5%.
  • Крім того, з 1 січня в Україні почали діяти нові тарифи на транспортування газу.
  • Експерти Мінфіну спрогнозували, що у 2020-2023 році збитки Нафтогазу складуть майже 21,5 млрд гривень. Однією з причин цього стане значне зниження обсягів реалізації блакитного палива всім категоріям споживачів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти