Шмигаль назвав важливу причину відставки Степанова

17 травня 2021, 17:19оновлено 17 травня 2021, 18:52
Прем'єр назвав причину, чому хочуть звільнити Максима Степанова.
Денис Шмигаль
Шмигаль висловився про відставку Степанова / УНІАН

Прем'єрміністр України Денис Шмигаль прокоментував можливу відставку глави міністерства охорони здоров'я Максима Степанова.

Як заявив Шмигаль на засіданні Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, основною причиною можливого звільнення з посади міністра охорони здоров'я є незадовільні темпи вакцинації населення проти коронавірусу.

"Основна причина, звичайно - це незадовільні темпи вакцинації і постачання вакцин, фактично постійне перенесення термінів поставок, темпів вакцинації", — відзначив глава уряду.

читайте такожСтепанов на порозі відставки записав відверте відео про " підкилимні ігри"

За його словами, щотижня на рівні президента проходили наради з цього питання, на яких глава МОЗ давав обіцянки про терміни поставки вакцин проти коронавірусу, запевняв, що препарати будуть і щеплення будуть.

"Але темпи ми всі бачимо, що свідчить, відповідно, про незадовільну роботу в розпал пандемії Міністерства охорони здоров'я і міністра як менеджера", - заявив глава уряду.

Крім того, за його словами, неможливо ігнорувати позицію парламентаріїв, які зібрали 150 голосів за розгляд парламентом питання про відставку міністра охорони здоров'я.

читайте такожВідставка голови МОЗ Степанова: хто претендує на його місце

Відставка Степанова - про що раніше писав Главред:

  • Верховна Рада планує відправити у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, повідомив 27 квітня народний депутат Олексій Гончаренко.
  • 19 травня 2020 року нардепи Верховної Ради ІХ скликання з фракції Голос оголосили збір голосів за відставку Максима Степанова з поста глави Міністерства охорони здоров'я.
  • 26 листопада 2020 року знову пішли чутки про відставку голови МОЗ Максима Степанова. Головна претензія до нього - погана організація боротьби з пандемією коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти