Щуцький розповів про реальний стан справ на митниці

18 червня 2021, 14:50оновлено 18 червня 2021, 15:43
Митниці в Україні треба надати сучасні засоби технічного забезпечення, вважає Олександр Щуцький.
Митниця
Українська митниця стикається з проблемою забезпечення та фінансування / gazeta.zn.ua

Контрабанда як явище існує в усьому світі, проте в Україні, на відміну від Європи, з контрабандою змушені боротися без різних сучасних скануючих засобів та іншого технічного забезпечення. Якщо українська держава прагне до посилення боротьби з контрабандою, треба поліпшити фінансування та запезбечення митної служби. Про це заявив директор департаменту ризиків Державної митної служби України Олександр Щуцький.

Як розповів чиновник, контрабанда існує не тільки в Україні, а й у Італії, Німеччині та інших країнах. Скрізь з нею продовжують боротися. Однак забезпечення української та європейської митниці серйозно відрізняється.

"Тому коли кажуть, що ми хочемо домогтися європейського або американського результату на українській митниці, виходить, що ми за мінімального фінансування хочемо відразу максимального результату. Моя думка, на сьогодні при тому забезпеченні, яке є, українська митниця намагається ефективно працювати", - сказав Щуцький.

відео дня

Згідно з його заявою, українська митниця стикається з серйозними проблемами із забезпеченням і фінансуванням. І в таких складних умовах доводиться працювати митникам.

"Українська митниця нічим не забезпечена. Крім дзеркальця і ліхтарика. А нову форму крайній раз закуповували у 2010 році. Якщо ми візьмемо будь-якого європейського або американського митника, їх забезпечення у 100 разів сильніше, ніж у нас. Тому, коли нам кажуть, що ми неефективно працюємо, або на митниці високі корупційні ризики - так, але на такі умови жоден би європейський митник не пішов би працювати", - зазначив чиновник.

Також він додав, що на митниці в Україні фіксується серйозний дефіцит кадрів. В умовах відсутності належного технічного забезпечення митникам вдається поповнювати державний бюджет.

"Все впирається у фінансування, соцпакети і те, чим ми працюємо. Ми наразі боремося з контрабандою палицями, а не як Європа - скануючими системами і всім іншим. У цьому сенсі, ми знаходимося в кам'яному столітті і навіть в цій ситуації даємо ефективність і надходження до бюджету", - підкреслив Олександр Щуцький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти