Сім'я 6-річної Мирослави Третяк залишилася без компенсації: "не довели бездіяльність держави"

3 грудня 2021, 14:56
Близькі загиблої дівчинки вимагали від держави 100 млн гривень.
Сім'я 6-річної Мирослави Третяк залишилася без компенсації: 'не довели бездіяльність держави'
Рідним Мирослави відшкодували тільки витрачені кошти на похорон / колаж Главред

У Харківській області суд закінчив розгляд резонансної справи про вбивстві 6-річної Мирослави Третяк в Старому Салтові. За підсумком слухань сім'я залишилася без компенсації в 100 млн гривень, яку вони вимагали раніше.

Як розповів адвокат сім'ї загиблої дівчинки Артем Донець, суд постановив стягнути з матері підлітка 7000 гривень - саме стільки становили витрати на поховання маленької дівчинки, пише Newsroom.

Сім'я вбитої Мирослави вимагала від держави 100 млн моральної компенсації через бездіяльність органів державної влади, але суд визнав докази в цій частині позову недостатніми і відмовив.

відео дня

Вбивство 6-річної Мирослави Третяк

У Харківській області правоохоронці завершили досудове розслідування у справі резонансного вбивства 6-річної мешканки селища Старий Салтів.

читайте також"Я не знаю, чи людина це": мати вбитої Мирослави Третяк хоче довічного для душогуба її донькиСправу передали до суду, а винним у злочині вважали 13-річного сусіда вбитої дівчинки

Він пройшов судові психіатричну та психологічну експертизи, всього проведено 68 судових експертиз. За висновком досліджень встановлено, що він усвідомлював свої дії та їх наслідки.

Підліток, який скоїв злочин, проведе найближчі 3 роки в загальноосвітній школі соціальної реабілітації, а сім'я вбитої дівчинки не отримає моральну компенсацію через те, що не змогла довести бездіяльність державних органів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти