З квітня 2022-го антибіотики в аптеках тільки за е-рецептами - МОЗ

14 грудня 2021, 11:04оновлено 14 грудня 2021, 12:11
До кінця майбутнього року, як кажуть чиновники, керівництво МОЗ планує повністю ввести електронні рецепти для всіх рецептурних препаратів.
Ліки
З квітня 2022-го антибіотики в аптеках тільки за е-рецептами - МОЗ/ УНІАН

Керівництво Міністерства охорони здоров'я заявило, що в Україні вже з 1 квітня наступного року продаватимуть антибіотики тільки за електронним рецептом. Про це заявив заступник керівника відомства Олександр Комарида в інтерв'ю агентству "Укрінформ".

"З першого квітня наступного року вводимо відпуск антибіотиків виключно за електронним рецептом", - сказав він.

За словами Комариди, до кінця майбутнього року МОЗ планує ввести електронні рецепти для всіх рецептурних препаратів. Він додав, що починати будуть з антибіотиків, щоб таким чином боротися з антибіотикорезистентністю (стійкістю до протимікробних препаратів, коли бактерії стають стійкими до антибіотиків − Главред).

відео дня

"Ми повністю йдемо від паперових рецептів і переходимо виключно на електронні, які у нас показали себе дуже добре в рамках програми реімбурсації (в міжнародній практиці охорони здоров'я назва процесу, за допомогою якого система охорони здоров'я впливає на доступність ліків і медичних послуг для населення − Главред) "Доступні ліки"", - сказав заступник голови МОЗ.

читайте такожУ МОЗ розповіли, коли ліки продаватимуть за е-рецептом

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко нагадав, що відомство вже визначило перелік основних критичних лікарських засобів - це 100 препаратів, які повинні вироблятися в Україні повним циклом і не залежати від експорту.

Це, за словами міністра, робиться для того, щоб у разі надзвичайної ситуації і закриття кордонів, в країні не спостерігався дефіцит ліків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти