Розірвалась печінка: військовий опинився в операційній після побиття капітаном

28 червня 2023, 23:04оновлено 28 червня 2023, 23:57
1398
У постраждалого військового стався внутрішній крововилив внаслідок розриву печінки. Військового побили "для профілактики".
Назар Матвиишин
Капітан побив українського військового, який повернувся з фронту / Колаж: Главред, фото: facebook/Марта Матвіїшин

Український військовий Назар Матвіїшин ледь не помер під час ротації через "профілактику" яку нібито капітан Іван Зозульчак влаштував на львівському полігоні. Він потрапив на операційний стіл з внутрішньою кровотечею. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла сестра постраждалого Марта Матвіїшина.

Рідні чоловіка випадково дізналися про це вже у госпіталі, в який потрапив військовий.

"Мій брат, солдат, Матвіїшин Назар, ледь не загинув. Але сталось це не у найгарячіших точках, а на ротації(в яку приїхав декілька днів тому). Назар потрапив у Львівський військовий госпіталь із діагнозом гострий апендицит, однак в ході операції, лікарями виявлено сильні пошкодження внутрішніх органів", - написала Марта.

відео дня
Назар Матвиишин
Капітан побив українського військового, який повернувся з фронту / фото: facebook/Марта Матвіїшин

У заключенні лікаря вказано, що під час операції було виявлено травму черевної порожнини, закритий розрив печінки, забій підшлункової залози, брижі тонкого та товстого кишківника.

Назар Матвиишин
Капітан побив українського військового, який повернувся з фронту / фото: facebook/Марта Матвіїшин

Брат розповів сестрі, що такі побиття "для профілактики" нібито відбуваються на постійній основі.

Марта написала заяву до поліції, у якій розповіла все, що сталося з Назаром.

Назар Матвиишин
Капітан побив українського військового, який повернувся з фронту / фото: facebook/Марта Матвіїшин

Вона розповіла виданню Zaxid.net про те, що конфлікт між її братом та капітаном стався на полігоні на Сокальщині наступного дня після того, як він повернувся з фронту. Капітан нібито побив військового у момент, коли той вийшов з намету в туалет.

"Брат мені вже розповідає, що йому телефонують з різних номерів, у тому числі капітан Зазульчак і його друзі, кажуть, хай сестра забере заяву. Але я задню не дам. Сьогодні постраждав мій брат, а завтра буде хтось інший", - каже сестра пострадавшого.

Речниця військової прокуратури Юлія Шевченко зазначила, що за фактом побиття військового відкрили кримінальне провадження за статтею "Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень". Справу розслідує Державне бюро розслідувань. Винному загрожує до 12 років за ґратами.

У Карпатах на одному з курортів чоловік "накинувся" на військового медика, який приїхав із Бахмута, щоб пройти посттравматичну психологічну реабілітацію. Образник цинічно сказав, що "ЗСУ - це худоба" і послав військового медика назад до Бахмута.

Нагадаємо, у Волинській області 22-річний офіцер побив 41-річного військового, який раніше отримав серйозне поранення на фронті. Чоловіка знайшли наступного дня. Внаслідок побиття він тимчасово втратив можливість ходити. У військового велика гематома на голові та рана, а також синці по всьому тілу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти