Росії не вдасться підкорити Україну: українці вільні і не житимуть в імперському болоті - волонтер

2 квітня 2022, 20:27
Сьогодні українська держава більш вільна, ніж Захід, який ховається за нашими спинами, сказав Юрій Касьянов.

Юрій Касьянов
Росія веде злочинну і абсолютно несправедливу війну проти України - Касьянов / УНІАН

Росія облажалася в битві проти України, бо вона веде злочинну війну. Для українців, вільного суспільства, категорично неприйнятна імперська свідомість. Російській державі не вдасться підкорити Україну, оскільки люди вже скуштували плід свободи і не хочуть жити в імперському болоті. Наразі ми більш вільні, аніж навіть Захід, який ховається за нашими спинами, у той час, коли українці борються за свої права. Про це заявив український волонтер, блогер та військовослужбовець ЗСУ Юрій Касьянов.

В чаті на Главреді він сказав про те, що Москву спіткав провал у війні проти Києва через злочинний і абсолютно несправедливий характер військових дій, які можна порівняти з колоніальними війнами минулих століть.

відео дня

"Тому що Росія веде абсолютно несправедливу злочинну війну, яку можна порівняти хіба що з колоніальними війнами XVII-XVIII століть, коли люди, озброєні кращою зброєю, виходили проти стріл і палиць, підкорювати місцевих аборигенів", - зазначив Касьянов.

За його словами, російські плани провалилися, тому що український народ – не аборигени, а цивілізовані люди, які вирвалися з Радянського Союзу і добре розуміють менталітет Росії та імперську свідомість. Подібні установки чужі для українців, які завжди припускалися відкритої критики влади і несправедливості.

"Але тут у Росії таке не пройшло, тому що українці – не аборигени. Українці знають собі ціну. І ми теж пройшли СРСР, а тому чудово розуміємо, що таке російський менталітет і імперська свідомість. Саме цій імперській свідомості, яка переважає у Росії, ми протиставляємо нашу вільну свідомість. Українці завжди відкрито казали і кажуть про нечесні вибори, критикують владу і засилля олігархів і тому подібне – це ознака вільного суспільства", - вважає Касьянов.читайте також"Кремль їх не приховує": військовий експерт назвав найближчі цілі РФ у війні проти України

Як вважає експерт, наразі Україна більш вільна, ніж Захід. У той час, коли українці борються за свободу, західний світ ховається за їхніми спинами. Український народ бореться для того, щоб у інших не було потреби відстоювати свої права на війні.

"Багато в чому Україна зараз навіть більш вільна, аніж західний світ. Сьогодні українці борються за свободу, тоді як за нашими спинами ховаються німецькі бюргери і французькі винороби, та й весь західний світ. Ми зараз боремося, у тому числі і для того, щоб іншим не довелося воювати", - уточнив волонтер.читайте такожВійна в Україні ненадовго, російська армія протримається ще два-три місяці - Юрій Касьянов

Також він додав, що Росії ніколи не вдасться завоювати Україну, оскільки наше суспільство вже відчуло смак свободи і не хотіло б пов'язувати своє життя з перебуванням в імперському болоті.

"Жодна військова міць, жодна імперська свідомість не допоможуть у боротьбі проти людей, які вже скуштували плід свободи і не хочуть жити в імперському болоті", - підкреслив Юрій Касьянов.

Війна Росії проти України

Радник глави ОП Олексій Арестович раніше заявив, що Україні вдасться відбити у окупантів РФ південь, схід країни і Маріуполь. Але на армію очікують важкі бої. Втім, після бойових зіткнень у росіян вже не буде резервів.

Арестович нагадав, що ЗСУ вже знищили три повітряні армії Росії. За його словами, якщо Захід не хоче закривати небо над українською державою, то міг би надати Києву озброєння, щоб країна самостійно вирішила це питання. Україні потрібна військова допомога, щоб ще більш ефективно протистояти на полі битви з Росією.

Керівник Луганської обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай вважає, що Росія, якій не вдалося захопити Київ, Харків, Одесу і Миколаїв, відтепер піде на окупацію всіх районів Донбасу. На регіон найближчим часом можуть очікувати важкі бої. Москва ставить перед собою за мету показати своєму народу так звану "перемогу".

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти