Росія стягнула 19 тисяч окупантів на кордоні з Україною: у ЗСУ попередили про небезпеку

30 грудня 2023, 14:43
Окрім військових об'єктів, ціллю окупантів є руйнування енергетичної, транспортної та промислової інфраструктури.
Росія стягнула 19 тисяч окупантів на кордоні з Україною: у ЗСУ попередили про небезпеку
Окупанти активізуються на кордоні України / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ

Росіяни продовжують обстрілювати з територій Брянської, Курської та Бєлгородської областей, розгорнувши на кордоні близько 19 тисяч військових

Пресслужба Командування об'єднаних сил ЗСУ повідомила у Facebook, що на своїх прикордонних територіях Росія веде розвідку, обстрілює прикордонні райони, використовує авіацію та безпілотники, завдає ракетних ударів балістичними та керованими ракетами.

Окрім військових об'єктів, ціллю окупантів є руйнування енергетичної, транспортної та промислової інфраструктури. Росіяни б'ють по житлових кварталах, лікарнях, школах, торговельних центрах та складах з гуманітарними вантажами.

відео дня

"Для виконання цих завдань країна-агресор розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тисяч осіб, озброєних танками, бойовими броньованими машинами, артилерійською і ракетною технікою, засобами протиповітряної оборони та оперативно-тактичними ракетними комплексами", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Зокрема, за інформацією пресслужби Командування об'єднаних сил ЗСУ, моніторинг активності противника у прикордонних областях РФ та Білорусі свідчить про відсутність ознак формування ударних угруповань ворогом.

Нагадаємо, що Росія посилила армію на 130 тисяч осіб. Зазначається, що призов виконувався згідно з указом президента РФ Володимира Путіна від 29 вересня про призов на строкову службу, передає ISW.

РФ прискорює навчання молодших офіцерів через нестачу бійців. Військове керівництво Росії намагається масштабувати навчання молодших лейтенантів, щоб якомога швидше відправити їх на війну в Україну.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти