РФ втрачає час і ресурси: у ЗСУ назвали ключове значення оборони Бахмута

12 березня 2023, 17:51
Під час бойових дій російські загарбники зазнають значних втрат, пояснили в Military Media Center.
Бахмут
У ЗСУ пояснили важливість оборони Бахмута / соцмережі

Окупанти РФ ставлять перед собою мету виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, для цього росіяни продовжують нарощувати інтенсивність штурмових дій на Лиманському, Бахмутському і Мар'їнському напрямках.

Водночас зазначається, що під час бойових дій російські загарбники зазнають значних втрат, йдеться у коментарі медійного майданчика Сил оборони та безпеки України Military Media Center.

Так, протягом останнього тижня на всій ділянці фронту окупанти щодня втрачали від 600 до 700 осіб знищеними.

відео дня

За даними військових, противник вдається до тактики виснаження і тотального руйнування, а на Бахмутському напрямку відбуваються найзапекліші бої, там штурмові загони російських найманців і кадрових військ безперервно штурмують позиції Сил оборони України.

Важливість оборони Бахмута:

  • зв'язує значні основні сили та резерви росіян в одному місці, з якого вони проводять штурми з невигідних позицій, зазнаючи значних втрат;
  • росіяни змушені проводити часті ротації підрозділів, які залучаються до штурмових дій, через втрату їх боєздатності й втрачають час і ресурси;
  • росіяни втрачають наступальний потенціал і потужності на інших напрямках.

У ММС також закликали в умовах повномасштабної війни довіряти рішенням військових, "а не дискутувати щодо них".

"Дискусія про військові рішення - чи є сенс тримати оборону/ залишити позиції - штучно вкидається нашим ворогом в інформаційне поле для дестабілізації внутрішньої ситуації в нашій країні", — пояснили в медіа-центрі.

Ситуація в Бахмуті

Раніше повідомлялося, що в ході засідання Ставки верховного Головнокомандувача розглянули питання про ймовірний вихід українських військових з Бахмута. Військове керівництво країни переконане, що Україні слід продовжувати оборону і посилювати позиції захисників, щоб ворог не зміг "взяти" місто.

Військовий експерт Олег Жданов сказав, що окупаційна армія Росії досягла часткового успіху в боях за Бахмут. Ситуація критична, є загроза оточення. На думку Жданова, командування ЗСУ може прийняти рішення про вихід з міста.

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що сили оборони України поки не виходять з Бахмута. Російські окупанти підірвали міст, по якому йшло належне забезпечення ЗСУ, але існують і інші маршрути. У місті тривають інтенсивні вуличні бойові дії.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти