РФ намагається прорватись під Куп'янськом, щоб оточити місто - Сирський

23 жовтня 2023, 16:01
334
Російські окупанти намагаються прорвати лінію оборони ЗСУ у районі Куп'янського лісу.
Сырский, ВСУ
Окупанти намагаються прорватись під Куп'янськом, щоб оточити місто / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, t.me/osirskiy

Російські окупанти намагаються прорвати лінію оборони ЗСУ під Куп'янськом. Ворог хоче оточити місто. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю УНІАН.

"Агресор намагається прорвати нашу оборону в районі Куп'янського лісу та на трасі Орлянське - Петропавлівка, з метою виходу безпосередньо до Куп'янська з подальшим його блокуванням та оточенням", - сказав Сирський.

Він додав, що на Східному фронті складна ситуація. Окупанти намагаються наступати по всій лінії оборони. Основні зусилля вони кидають на Куп'янський та Бахмутський напрямки.

відео дня

"На окремих ділянках ворог активно застосовує бронетехніку, в першу чергу танки, для підтримки дій своєї піхоти при збереженні інтенсивності артилерійського вогню та ударів авіації", - додав Сирський.

Водночас він зазначив, що українські військові відбивають атаки ворога та завдають йому серйозних втрат. У окупантів величезна кількість втрат в особовому складі, але вони постійно переміщують резерви, чим відновлюють свої сили.

Ситуація на фронті

Нещодавно стало відомо про те, що окупанти пішли низом і хочуть відрізати Мар'їнку. Ворог штурмує позиції українських військових, бої за населений пункт не вщухають. Разом з тим ЗСУ вже підготували для ворога купу "сюрпризів".

На одній з ділянок Бахмутського напрямку окупанти почали відступ. Ворожі атаки спрямовані на північний фланг, включаючи Ягідне та Богданівку, але найбільша інтенсивність боїв залишається на південному фланзі, де ведуться постійні бої в районах Кліщіївки та Андріївки. Однак ЗСУ мають успіхи та просуваються за залізничне полотно.

Хороші новини є і з іншого напрямку. Під Куп'янськом ЗСУ відкинули окупантів, українські військові закріплюються на нових позиціях. За добу на Лимансько-Куп'янському українські воїни відбили 20 атак, зокрема в районі Синьківки, Іванівки, Серебрянського лісництва, Спірного.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти