РФ готує новий масований удар: українців попередили про серйозну небезпеку

19 листопада 2023, 03:40
4316
Найскладніші для перехоплення ракети - це "Кинджали", підкреслив Юрій Федоров.
Дим, ракета
/ pixabay, Міноборони РФ

У 2023 році обстріли інфраструктури України російськими окупантами можуть початися пізніше, ніж у 2022 році, заявив військово-політичний експерт Юрій Федоров.

"Як в минулому році, використовувати ці ракети для ударів по інфраструктурі в умовах, коли температура досить висока, ще восени – так воно і було в жовтні минулого року, коли почалися масові обстріли інфраструктури – це, за людожерською думкою російських генералів, виявилося недостатньо ефективно. Потрібно чекати морозів, коли пошкодження інфраструктури можуть привести до того, що будуть замерзати теплоцентралі. І тоді вже замерзлі труби, по яких йде гаряча вода, можуть бути розірвані, і збиток буде набагато більше. Я бачу приблизно таку логіку", - пояснив він в ефірі Сurrenttime.

В України є кілька протиракетних батарей Patriot, каже військово-політичний експерт, але цього не вистачає для захисту всієї території.

відео дня

"Найскладніші для перехоплення ракети - це "Кинджали", надзвукові ракети Х-22 і "Іскандери". Їх можна перехоплювати тільки за допомогою Patriot", – пояснив він. А саме такі ракети, за даними української розвідки, і накопичила Росія.

Але тією кількістю ракет, які є в наявності у Росії зараз, серйозного збитку українській енергетиці не завдати, впевнений співрозмовник.

"На початку війни росіяни використовували 100-120 ракет за ніч в одному залпі по Україні. І тепер, якщо 800 з гаком ракет буде використано приблизно такими ж масштабами, тоді цих ракет вистачить на 8-10 ударів по Україні", – додав Федоров.

Масовані удари РФ по Україні

Раніше повідомлялося, чим і коли РФ готова бити по Україні. У ГУР уточнили, що тільки в жовтні Росія виготовила 115 високоточних ракет.

Раніше Володимир Зеленський назвав терміни і ймовірні цілі ракетних ударів РФ. Україна краще підготовлена до можливих російських атак, ніж минулого року, наголосив президент.

Раніше повідомлялося про те, що РФ масовано б'є по Україні новим типом бомб. Окупанти РФ модернізували свої ФАБ-500 за аналогом західних бомб JDAM.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти