Ракетна бійня в Кременчуці: в ОГПУ пригрозили жорсткими заходами за недбалість

28 червня 2022, 16:52оновлено 28 червня 2022, 17:34
Триває пошуково-рятувальна операція, розібрано понад 60% завалів зруйнованого ТРЦ.
Обстріл ТРЦ у Кременчуці
Обстріл ТРЦ у Кременчуці / pl.npu.gov.ua, pol.gp.gov.ua

Під завалами ТРЦ в Кременчуці Полтавської області знайдено 7 фрагментів тіл, які будуть ідентифікувати за допомогою ДНК-аналізу.

"Кременчуцька трагедія - не просто військовий злочин, цей злочин проти людяності - масштабне свідчення систематичної політики Кремля вбивства мирних громадян в Україні. Абсолютно цивільний об'єкт, свідома ракетна атака РФ по скупченню людей", - цитує генерального прокурора Ірину Венедиктову прес-служба Офісу генпрокурора.

Нагадується, що наразі триває пошуково-рятувальна операція, розібрано понад 60% завалів.

Паралельно проходять і слідчі дії, на місці працюють прокурори ОГПУ, обласної прокуратури, слідчі поліції і СБУ, а також фахівці консультативної групи Atrocity Crimes Advisory Group і військові експерти.

"Кожен уламок ракети, кожен доказ важливий і має бути задокументований відповідно до найвищих стандартів міжнародного гуманітарного права, адже ця справа може піти не тільки до національного суду, а й стати предметом розгляду в Гаазі", - підкреслила генпрокурор.

За даними ОГПУ, на місці знайдено 7 фрагментів тіл, які будуть ідентифікувати за допомогою ДНК-аналізу.

Відзначається, що Венедиктова поставила завдання правоохоронцям дати оцінку ситуації, чому під час повітряної тривоги з громадського об'єкта не були евакуйовані люди.

"Ми платимо ціною життів за нехтування безпекою, борючись з ворогом, який щодня накриває вогнем школи, садочки, лікарні та житлові будинки. Якщо тут була недбалість-за це повинні відповісти. Сирени - це сигнал, який під час війни не можна ігнорувати нікому", - додала вона.

Ракетний удар по Кременчуку

Нагадаємо, 27 червня в результаті ракетного обстрілу збройними силами РФ м.Кременчук Полтавської області повністю зруйнований Торговий центр. За попередніми даними повідомлялося про 18 загиблих, за медичною допомогою звернулися 59 осіб, з них 25 госпіталізовані, ще 36 осіб вважаються зниклими безвісти.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що нанести ракетний удар по торговому центру в Кременчуці Полтавській області могли тільки відморожені терористи.

Засудження терористичної атаки РФ на торговий центр в Кременчуці висловили багато світових лідерів.

читайте такожРосійський удар по Кременчуку: зросла кількість жертв у згорілому ТРЦ

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти